
Svamprisotto med kyckling
Risotto med olika sorters svamp och baconlindad kycklingfilé med salvia blir en festlig måltid. Njut av krämig svamprisotto och kyckling - en riktigt fin kombo!
- 4 kycklingfiléer
- 1 tsk salvia
- 1 paket bacon
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk soja
- Risotto:
- 300 g champinjoner, kantareller eller karljohansvamp
- 3 dl avorioris
- 1 liten finhackad gul lök
- 25 g smör
- 7 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vitt vin
- 2 dl riven parmesan
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Dela filéerna på längden och krydda med salvia. Rulla in bitarna i bacon. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över balsamvinäger och soja. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
- Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller grytan.
- Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
- Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Liknande recept
Svamprisotto med kyckling
Risotto med olika sorters svamp och baconlindad kycklingfilé med salvia blir en festlig måltid. Njut av krämig svamprisotto och kyckling - en riktigt fin kombo!
Gör så här
- Dela filéerna på längden och krydda med salvia. Rulla in bitarna i bacon. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över balsamvinäger och soja. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
- Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller grytan.
- Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
- Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Servering
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-08
Tycker nog att salvian är en av höjdpunkterna tillsammans med balsamvinäger- men det är så klart en smaksak 🙂
2021-01-08
En favorit bland helg och festrätter. Enkel att göra och så goda smaker som lyfter varandra. Ruccola på toppen är pricken över i.
2014-01-29
Mycket god och vacker rätt .Enkelt att tillaga kycklingen, men uteslut salvia och krydda istället filéerna med vitlökspeppar innan de rullas in i bacon, annars blir smaken lite tam.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Majja
2021-01-08
Tycker nog att salvian är en av höjdpunkterna tillsammans med balsamvinäger- men det är så klart en smaksak 🙂
Majja
2021-01-08
En favorit bland helg och festrätter. Enkel att göra och så goda smaker som lyfter varandra. Ruccola på toppen är pricken över i.
Ulrika
2014-01-29
Mycket god och vacker rätt .Enkelt att tillaga kycklingen, men uteslut salvia och krydda istället filéerna med vitlökspeppar innan de rullas in i bacon, annars blir smaken lite tam.