För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Svamprisotto med knaperstekt fläsk och tryffel

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Krämig och len svamprisotto med med smak av tryffel, som toppas med knaperstekt sidfläsk. Recept av Emilia Nilsson.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärning /2 msk hönsfond
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl carnaroliris eller avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • tryffelolja, flingsalt och svartpeppar
  • Till servering
  • 300 g rökt sidfläsk
  • 50 g svamp, gärna kantareller

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar om de är stora. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärning/fond. Skär fläsket i små tärningar. Stek i het stekpanna tills de är knapriga. Stek svampen till servering i fettet från fläsket till fin färg.
  2. Stek svamp och lök i olja i en kastrull tills löken är mjuk och all vätska är borta. Tillsätt riset och fräs med under omrörning några minuter. Häll i vinet och låt koka in. Häll i buljongen lite i taget allteftersom vätskan kokar in. Rör då och då.
  3. Vänd ner osten i risotton när riset är mjukt med tuggig kärna. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Toppa med sidfläsk, stekt svamp och ev timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotletter med kantarellsås

(4)

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

(5)

Pasta med svampsås

(17)

Champinjonsoppa

(52)

Ljummen höstsallad

(2)

Barbequepaket med svamp och sparris

(3)

Krämig köttfärssås med champinjoner

(83)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärning /2 msk hönsfond
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl carnaroliris eller avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • tryffelolja, flingsalt och svartpeppar
  • Till servering
  • 300 g rökt sidfläsk
  • 50 g svamp, gärna kantareller

Svamprisotto med knaperstekt fläsk och tryffel

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Krämig och len svamprisotto med med smak av tryffel, som toppas med knaperstekt sidfläsk. Recept av Emilia Nilsson.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar om de är stora. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärning/fond. Skär fläsket i små tärningar. Stek i het stekpanna tills de är knapriga. Stek svampen till servering i fettet från fläsket till fin färg.
  2. Stek svamp och lök i olja i en kastrull tills löken är mjuk och all vätska är borta. Tillsätt riset och fräs med under omrörning några minuter. Häll i vinet och låt koka in. Häll i buljongen lite i taget allteftersom vätskan kokar in. Rör då och då.
  3. Vänd ner osten i risotton när riset är mjukt med tuggig kärna. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Toppa med sidfläsk, stekt svamp och ev timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotletter med kantarellsås

(4)

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

(5)

Pasta med svampsås

(17)

Champinjonsoppa

(52)

Ljummen höstsallad

(2)

Barbequepaket med svamp och sparris

(3)

Krämig köttfärssås med champinjoner

(83)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)