Svamprisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Risotto med valfri svamp, vitt vin och riven parmesan. Så gott att servera som tillbehör eller som egen rätt.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g svamp, t ex champinjoner, kantareller och karl johan.
  • 3 dl avorioris
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 25 g smör
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl riven parmesan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
  3. Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om.
  4. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då.
  5. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Pasta bolognese med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsakswok med svamp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(46)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g svamp, t ex champinjoner, kantareller och karl johan.
  • 3 dl avorioris
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 25 g smör
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl riven parmesan
  • salt och svartpeppar

Svamprisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Risotto med valfri svamp, vitt vin och riven parmesan. Så gott att servera som tillbehör eller som egen rätt.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
  3. Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om.
  4. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då.
  5. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Pasta bolognese med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsakswok med svamp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(46)