Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg (1-5):
2.94 (18 betyg)

Svampomelett med skinka är perfekt när du har knappt om tid. En bit grovt bröd till och en frukt efteråt, och lunchen är räddad.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g blandad svamp i bitar
  • 2 msk smör
  • 8 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk smör eller olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 160 g skivor kallrökt skinka
  • 50 g rucola
  • Till servering:
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och bryn svampen 4–5 minuter. Ta upp och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och mjölk eller vatten.
  2. Hetta upp matfettet i en panna och sänk till medelvärme. Häll i omelettsmeten och stek den. Lyft lite runt kanterna och stick med en gaffel i omeletten så att all vätska rinner ner och stelnar. Salta och peppra. .
  3. Lägg i svampen och vik omeletten dubbel. Servera med skinka och rucola med lite olja och balsamvinäger

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sven karlsson

2012-08-21

ur läckert. kanongott. med alla fina smaker.

Liknande recept

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g blandad svamp i bitar
  • 2 msk smör
  • 8 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk smör eller olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 160 g skivor kallrökt skinka
  • 50 g rucola
  • Till servering:
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk balsamvinäger

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg (1-5):
2.94 (18 betyg)

Svampomelett med skinka är perfekt när du har knappt om tid. En bit grovt bröd till och en frukt efteråt, och lunchen är räddad.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och bryn svampen 4–5 minuter. Ta upp och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och mjölk eller vatten.
  2. Hetta upp matfettet i en panna och sänk till medelvärme. Häll i omelettsmeten och stek den. Lyft lite runt kanterna och stick med en gaffel i omeletten så att all vätska rinner ner och stelnar. Salta och peppra. .
  3. Lägg i svampen och vik omeletten dubbel. Servera med skinka och rucola med lite olja och balsamvinäger

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sven karlsson

2012-08-21

ur läckert. kanongott. med alla fina smaker.

Liknande recept

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies