Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

En härligt god vegetarisk festrätt med svamp och ädelost

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 400 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 400 g färsk spenat
  • 250 g färsk smördeg på rulle
  • 1 ägg
  • 0.5 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Rufsiga potatisar
  • 800 g potatis
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Ädelostsås och stekta tomater
  • 140 g ädelost
  • 1 dl grädde
  • 400 g söta körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Dela champinjonerna i fyra bitar. Hacka lök och vitlök. Stek svampen i smör tills vätskan släppt. Salta, peppra och häll i chiliflakes.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk. Lägg ner spenaten. Vänd runt tills den sjunkit ihop. Häll över i ett durkslag och låt rinna av ca 15 min, tryck gärna ut lite med handen. (Den avrunna vätskan kan ev tillsättas i ostsåsen.)

Rufsiga potatisar:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisarna i saltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet genom ett durkslag och ruska om så potatisarna blir naggade runt om. Lägg dem i en ugnsform, hyvla på smör och ringla över olja. Rosta dem gyllene högre upp i ugnen, ca 30 min. Ruska om dem minst tre gånger under tiden.
  2. Skär smördegen i fyra bitar och lägg svampfyllningen mitt på. Vik in kanterna och nyp ihop degen så det är tätt. Vänd paketen och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla med lätt vispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Ädelostsås och tomater: Smält osten i grädden till en sås. Stek tomaterna i olja några minuter före servering. Salta och stänk på balsamvinäger.

Tips

Behåll den gröna kvisten på tomaterna så ser det vackert ut vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Charlotta

2019-01-02

Supergod och festlig rätt. Hoppa inte över ruskpotatisen. Den var verkligen jättegod. en ny favvo-vegorätt!!!

Marianne

2018-01-07

Bästa receptet som jag sparat till alla "finmiddagar"!

Karin

2017-01-01

Smördegspaketen blev stora och välfyllda, nästan svåra att få ihop. Spenaten jag köpte var redan sköljd så röran behövde inte stå och rinna av. Gjorde vanlig klyftpotatis till istället. Ädelostsåsen är verkligen pricken över i:et. Kommer laga detta igen!

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(18)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Filodegspizza med sötpotatis

(12)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 400 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 400 g färsk spenat
  • 250 g färsk smördeg på rulle
  • 1 ägg
  • 0.5 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Rufsiga potatisar
  • 800 g potatis
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Ädelostsås och stekta tomater
  • 140 g ädelost
  • 1 dl grädde
  • 400 g söta körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 msk balsamvinäger

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

En härligt god vegetarisk festrätt med svamp och ädelost

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela champinjonerna i fyra bitar. Hacka lök och vitlök. Stek svampen i smör tills vätskan släppt. Salta, peppra och häll i chiliflakes.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk. Lägg ner spenaten. Vänd runt tills den sjunkit ihop. Häll över i ett durkslag och låt rinna av ca 15 min, tryck gärna ut lite med handen. (Den avrunna vätskan kan ev tillsättas i ostsåsen.)

Rufsiga potatisar:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisarna i saltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet genom ett durkslag och ruska om så potatisarna blir naggade runt om. Lägg dem i en ugnsform, hyvla på smör och ringla över olja. Rosta dem gyllene högre upp i ugnen, ca 30 min. Ruska om dem minst tre gånger under tiden.
  2. Skär smördegen i fyra bitar och lägg svampfyllningen mitt på. Vik in kanterna och nyp ihop degen så det är tätt. Vänd paketen och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla med lätt vispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Ädelostsås och tomater: Smält osten i grädden till en sås. Stek tomaterna i olja några minuter före servering. Salta och stänk på balsamvinäger.

Tips

Behåll den gröna kvisten på tomaterna så ser det vackert ut vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Charlotta

2019-01-02

Supergod och festlig rätt. Hoppa inte över ruskpotatisen. Den var verkligen jättegod. en ny favvo-vegorätt!!!

Marianne

2018-01-07

Bästa receptet som jag sparat till alla "finmiddagar"!

Karin

2017-01-01

Smördegspaketen blev stora och välfyllda, nästan svåra att få ihop. Spenaten jag köpte var redan sköljd så röran behövde inte stå och rinna av. Gjorde vanlig klyftpotatis till istället. Ädelostsåsen är verkligen pricken över i:et. Kommer laga detta igen!

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(18)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Filodegspizza med sötpotatis

(12)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies