Svampfylld cannelloni

Betyg (1-5):
3.71 (24 betyg)

Svampfylld cannelloni i tomatsås med sting.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 dl riven parmesanost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 250 g champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad persilja
  • Sås:
  • 500 g krossade tomater
  • 370 g krossade tomater med chili
  • 1 finriven grönsaksbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Stek svamp, lök och vitlök i smör, ca 5 min. Salta, peppra och rör om då och då.
  2. Bred ut crème fraiche på pastaplattorna. Vänd ner persilja i svampen och fördela ovanpå crème fraichen. Rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.

Sås:

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en bunke och häll över rullarna. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vivan

2017-01-21

I det här receptet måste proportionerna ha blivit fel. Nästan ingen fyllning (hade behövts 3 ggr så mycket svamp) och alldeles för mycket sås. Näe, det här blir det inte flera gånger.Inte gott!

Isabell

2016-10-25

Underbart god rätt. När jag gör den nästa gång ska jag ha lite mer svamp i, blev lite lite fyllning.

ema

2016-07-07

Matkassens recept skiljer sig något från detta. Innehåller ingen persilja eller chilitomater utan två förpackningar tomater, det är det receptet jag betygsätter. Lättlagat, med coops färska lasagneplattor. Familjen tyckte det var för lite svampsmak och för mycket sås. Smaken i övrigt är det inget större fel på men jag gör nog en lasagne nästa gång.

Linn

2015-08-11

Oj vad god denna blev! Använde skogschampinjoner och stekte dessa mer än 5min.. .. stekte bort vattnet osv. tog säkert runt 15min? Hade ingen creme fraiche så tog cream cheese (coops 300g), varav ca hälften i såsen och hälften utbrett på pastaplattorna. För att färskosten skulle blanda sig, värmde jag de krossade tomaterna med den.. plus tillsatte även vitlöken + rivna buljongtärningen.. o tillsist pizzasåsen (mutti) Använde 1st 500g krossade tomater (coop) och 1 burk pizzasås Mutti. Glömde tillsätta salt till såsen. Saltade på svamped dock. Använde ffa riven prästost ovanpå + riven parmesan också (sammanlagt ca 3dl?) Hade den i ugnen ca 30min (tills osten fått lite färg), så det tog sammanlagt mycket längre tid än angivet ovan eftersom jag stekte svamp/lök så pass mycket längre (efter 5min är allt ju fortfarande rått, men det kanske inte skulle gjort nåt?). Hursom, underbart gott!

Håkan

2015-01-01

Mycket gott blev det. Hade Coops färska lasagneplattor och bredde ut crème fraiche tidigt så den skulle mjukna något och det fungerade.

Väldigt gott

2014-10-02

Riktigt smakrikt. Även perfekt matlådemat. Håller med Henrik om att det kanske inte är nåt för amatörer, men några tips: - Hacka alla saker i förväg så du inte behöver göra det under matlagningstiden - Köp inte Coops egna färska lasagneplattor, de spricker - Använd smörkniv för att bre ut creme fraichen och gör en rulle i taget så du slipper plocka upp alla pastaark i förväg - För mer textur i cannelonin, ha i hackad selleri (grymt gott ihop med tomatsåsen) - Jag tillsatte citronsaft + 1 tsk honung i tomatsåsen och rivet citronskal i svampen. Väldigt gott.

Henrik Hedman

2014-09-11

Rikligt med smak, tillräckligt kryddigt. Är dock inte så lätt lagat för den som inte är van vid köket. Tips: toppa med ruccola sallad, färsk tomter och oliver efter den tagits ut ur ungen.

Stina

2014-04-14

Vansinnigt gott!

Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Wokad pak choy med svamp och salladslök

(2)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl riven parmesanost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 250 g champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad persilja
  • Sås:
  • 500 g krossade tomater
  • 370 g krossade tomater med chili
  • 1 finriven grönsaksbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt

Svampfylld cannelloni

Betyg (1-5):
3.71 (24 betyg)

Svampfylld cannelloni i tomatsås med sting.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svamp, lök och vitlök i smör, ca 5 min. Salta, peppra och rör om då och då.
  2. Bred ut crème fraiche på pastaplattorna. Vänd ner persilja i svampen och fördela ovanpå crème fraichen. Rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.

Sås:

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en bunke och häll över rullarna. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vivan

2017-01-21

I det här receptet måste proportionerna ha blivit fel. Nästan ingen fyllning (hade behövts 3 ggr så mycket svamp) och alldeles för mycket sås. Näe, det här blir det inte flera gånger.Inte gott!

Isabell

2016-10-25

Underbart god rätt. När jag gör den nästa gång ska jag ha lite mer svamp i, blev lite lite fyllning.

ema

2016-07-07

Matkassens recept skiljer sig något från detta. Innehåller ingen persilja eller chilitomater utan två förpackningar tomater, det är det receptet jag betygsätter. Lättlagat, med coops färska lasagneplattor. Familjen tyckte det var för lite svampsmak och för mycket sås. Smaken i övrigt är det inget större fel på men jag gör nog en lasagne nästa gång.

Linn

2015-08-11

Oj vad god denna blev! Använde skogschampinjoner och stekte dessa mer än 5min.. .. stekte bort vattnet osv. tog säkert runt 15min? Hade ingen creme fraiche så tog cream cheese (coops 300g), varav ca hälften i såsen och hälften utbrett på pastaplattorna. För att färskosten skulle blanda sig, värmde jag de krossade tomaterna med den.. plus tillsatte även vitlöken + rivna buljongtärningen.. o tillsist pizzasåsen (mutti) Använde 1st 500g krossade tomater (coop) och 1 burk pizzasås Mutti. Glömde tillsätta salt till såsen. Saltade på svamped dock. Använde ffa riven prästost ovanpå + riven parmesan också (sammanlagt ca 3dl?) Hade den i ugnen ca 30min (tills osten fått lite färg), så det tog sammanlagt mycket längre tid än angivet ovan eftersom jag stekte svamp/lök så pass mycket längre (efter 5min är allt ju fortfarande rått, men det kanske inte skulle gjort nåt?). Hursom, underbart gott!

Håkan

2015-01-01

Mycket gott blev det. Hade Coops färska lasagneplattor och bredde ut crème fraiche tidigt så den skulle mjukna något och det fungerade.

Väldigt gott

2014-10-02

Riktigt smakrikt. Även perfekt matlådemat. Håller med Henrik om att det kanske inte är nåt för amatörer, men några tips: - Hacka alla saker i förväg så du inte behöver göra det under matlagningstiden - Köp inte Coops egna färska lasagneplattor, de spricker - Använd smörkniv för att bre ut creme fraichen och gör en rulle i taget så du slipper plocka upp alla pastaark i förväg - För mer textur i cannelonin, ha i hackad selleri (grymt gott ihop med tomatsåsen) - Jag tillsatte citronsaft + 1 tsk honung i tomatsåsen och rivet citronskal i svampen. Väldigt gott.

Henrik Hedman

2014-09-11

Rikligt med smak, tillräckligt kryddigt. Är dock inte så lätt lagat för den som inte är van vid köket. Tips: toppa med ruccola sallad, färsk tomter och oliver efter den tagits ut ur ungen.

Stina

2014-04-14

Vansinnigt gott!

Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Wokad pak choy med svamp och salladslök

(2)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies