
Svampfylld cannelloni
Svampfylld cannelloni i tomatsås med sting.
- (15)
- 2 dl riven parmesanost
- 250 g färska lasagneplattor
- Fyllning:
- 250 g champinjoner
- 1 finhackad gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl hackad persilja
- Sås:
- 500 g krossade tomater
- 370 g krossade tomater med chili
- 1 finriven grönsaksbuljongtärning
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 dl crème fraiche
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Stek svamp, lök och vitlök i smör, ca 5 min. Salta, peppra och rör om då och då.
- Bred ut crème fraiche på pastaplattorna. Vänd ner persilja i svampen och fördela ovanpå crème fraichen. Rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.
Sås:
- Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en bunke och häll över rullarna. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 20 min.
Liknande recept
Svampfylld cannelloni
Svampfylld cannelloni i tomatsås med sting.
Gör så här
- Stek svamp, lök och vitlök i smör, ca 5 min. Salta, peppra och rör om då och då.
- Bred ut crème fraiche på pastaplattorna. Vänd ner persilja i svampen och fördela ovanpå crème fraichen. Rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.
Sås:
- Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en bunke och häll över rullarna. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 20 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-01-21
I det här receptet måste proportionerna ha blivit fel. Nästan ingen fyllning (hade behövts 3 ggr så mycket svamp) och alldeles för mycket sås. Näe, det här blir det inte flera gånger.Inte gott!
2016-10-25
Underbart god rätt. När jag gör den nästa gång ska jag ha lite mer svamp i, blev lite lite fyllning.
2016-07-07
Matkassens recept skiljer sig något från detta. Innehåller ingen persilja eller chilitomater utan två förpackningar tomater, det är det receptet jag betygsätter. Lättlagat, med coops färska lasagneplattor. Familjen tyckte det var för lite svampsmak och för mycket sås. Smaken i övrigt är det inget större fel på men jag gör nog en lasagne nästa gång.
2015-08-11
Oj vad god denna blev! Använde skogschampinjoner och stekte dessa mer än 5min.. .. stekte bort vattnet osv. tog säkert runt 15min? Hade ingen creme fraiche så tog cream cheese (coops 300g), varav ca hälften i såsen och hälften utbrett på pastaplattorna. För att färskosten skulle blanda sig, värmde jag de krossade tomaterna med den.. plus tillsatte även vitlöken + rivna buljongtärningen.. o tillsist pizzasåsen (mutti) Använde 1st 500g krossade tomater (coop) och 1 burk pizzasås Mutti. Glömde tillsätta salt till såsen. Saltade på svamped dock. Använde ffa riven prästost ovanpå + riven parmesan också (sammanlagt ca 3dl?) Hade den i ugnen ca 30min (tills osten fått lite färg), så det tog sammanlagt mycket längre tid än angivet ovan eftersom jag stekte svamp/lök så pass mycket längre (efter 5min är allt ju fortfarande rått, men det kanske inte skulle gjort nåt?). Hursom, underbart gott!
2015-01-01
Mycket gott blev det. Hade Coops färska lasagneplattor och bredde ut crème fraiche tidigt så den skulle mjukna något och det fungerade.
2014-10-02
Riktigt smakrikt. Även perfekt matlådemat. Håller med Henrik om att det kanske inte är nåt för amatörer, men några tips: - Hacka alla saker i förväg så du inte behöver göra det under matlagningstiden - Köp inte Coops egna färska lasagneplattor, de spricker - Använd smörkniv för att bre ut creme fraichen och gör en rulle i taget så du slipper plocka upp alla pastaark i förväg - För mer textur i cannelonin, ha i hackad selleri (grymt gott ihop med tomatsåsen) - Jag tillsatte citronsaft + 1 tsk honung i tomatsåsen och rivet citronskal i svampen. Väldigt gott.
2014-09-11
Rikligt med smak, tillräckligt kryddigt. Är dock inte så lätt lagat för den som inte är van vid köket. Tips: toppa med ruccola sallad, färsk tomter och oliver efter den tagits ut ur ungen.
2014-04-14
Vansinnigt gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Vivan
2017-01-21
I det här receptet måste proportionerna ha blivit fel. Nästan ingen fyllning (hade behövts 3 ggr så mycket svamp) och alldeles för mycket sås. Näe, det här blir det inte flera gånger.Inte gott!
Isabell
2016-10-25
Underbart god rätt. När jag gör den nästa gång ska jag ha lite mer svamp i, blev lite lite fyllning.
ema
2016-07-07
Matkassens recept skiljer sig något från detta. Innehåller ingen persilja eller chilitomater utan två förpackningar tomater, det är det receptet jag betygsätter. Lättlagat, med coops färska lasagneplattor. Familjen tyckte det var för lite svampsmak och för mycket sås. Smaken i övrigt är det inget större fel på men jag gör nog en lasagne nästa gång.
Linn
2015-08-11
Oj vad god denna blev! Använde skogschampinjoner och stekte dessa mer än 5min.. .. stekte bort vattnet osv. tog säkert runt 15min? Hade ingen creme fraiche så tog cream cheese (coops 300g), varav ca hälften i såsen och hälften utbrett på pastaplattorna. För att färskosten skulle blanda sig, värmde jag de krossade tomaterna med den.. plus tillsatte även vitlöken + rivna buljongtärningen.. o tillsist pizzasåsen (mutti) Använde 1st 500g krossade tomater (coop) och 1 burk pizzasås Mutti. Glömde tillsätta salt till såsen. Saltade på svamped dock. Använde ffa riven prästost ovanpå + riven parmesan också (sammanlagt ca 3dl?) Hade den i ugnen ca 30min (tills osten fått lite färg), så det tog sammanlagt mycket längre tid än angivet ovan eftersom jag stekte svamp/lök så pass mycket längre (efter 5min är allt ju fortfarande rått, men det kanske inte skulle gjort nåt?). Hursom, underbart gott!
Håkan
2015-01-01
Mycket gott blev det. Hade Coops färska lasagneplattor och bredde ut crème fraiche tidigt så den skulle mjukna något och det fungerade.
Väldigt gott
2014-10-02
Riktigt smakrikt. Även perfekt matlådemat. Håller med Henrik om att det kanske inte är nåt för amatörer, men några tips: - Hacka alla saker i förväg så du inte behöver göra det under matlagningstiden - Köp inte Coops egna färska lasagneplattor, de spricker - Använd smörkniv för att bre ut creme fraichen och gör en rulle i taget så du slipper plocka upp alla pastaark i förväg - För mer textur i cannelonin, ha i hackad selleri (grymt gott ihop med tomatsåsen) - Jag tillsatte citronsaft + 1 tsk honung i tomatsåsen och rivet citronskal i svampen. Väldigt gott.
Henrik Hedman
2014-09-11
Rikligt med smak, tillräckligt kryddigt. Är dock inte så lätt lagat för den som inte är van vid köket. Tips: toppa med ruccola sallad, färsk tomter och oliver efter den tagits ut ur ungen.
Stina
2014-04-14
Vansinnigt gott!