Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg (1-5):
4.49 (41 betyg)

Härliga vegetariska svampbiffar med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 600 g potatis, skalad
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 burk (à 400 g) Bönor vita, blandade eller kidney
  • 2 dl kokt couscous =1 dl okokt
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.5 dl rårörda lingon
  • Gräddsås
  • 3 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk fond
  • 0.5 tsk soja, kinesisk

Gör så här

  1. Koka potatis i saltat vatten. Koka couscous enligt anvisningen på paketet. Stek svamp i olja på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra.
  2. Tillsätt lök och vitlök efter några minuter. Skölj av bönorna och mosa grovt. Hacka den stekta svampen till mindre bitar. Blanda bönor och svamp med couscous, ägg och mjöl. Låt smeten stå 3-4 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar i pannan. Stek tills fin yta på båda sidorna. Lägg biffarna under folie.

Gräddsås:

  1. Häll i vatten, grädde, fond och soja i stekpannan. Låt sjuda ca 5 min. Red av med redning om ni önskar en tjockare sås.
  2. Servera biffarna med potatis, sås och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2018-02-01

Gott recept. Men bönorna jag fick kräver att man lägger dom i blöt natten innan och sen kokar dom i 35-40 minuter. Inte riktigt 30 min recept som anvisat.

Måns

2017-08-30

Mycket gott! Men tiden stämde inte helt...

Julia

2017-05-01

gott men tog inte 30 min utan typ 60

Janna

2017-01-15

Lättlagat och gott. Även enkla att göra veganska med äggersättni gspulver och havregrädde.

Malin

2017-01-13

Undrar om det står fel i receptet. Att steg 1. ska vara koka couscous och inte potatis. Hmmm

Jonna

2016-10-04

Jättegott, och mätt blev man också!

Katarina

2016-09-27

Kanonbra rätt för både stora och små!

Sigrid

2016-09-14

Det här blev så bra att t o m dottern tyckte det var gott, trots att hon inte gillar svamp. Riktigt bra vegoburgare!

Cecilia

2016-09-12

Hade ingen couscous hemma, tog kall potatismos istället och det blev bra! Vi vuxna gillade dessa biffar. Kommer garanterat göra igen!

Liknande recept

Pasta med svampsås - Coop

(14)

Stora köttbullar i svampsås - Coop

(14)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 600 g potatis, skalad
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 burk (à 400 g) Bönor vita, blandade eller kidney
  • 2 dl kokt couscous =1 dl okokt
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.5 dl rårörda lingon
  • Gräddsås
  • 3 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk fond
  • 0.5 tsk soja, kinesisk

Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg (1-5):
4.49 (41 betyg)

Härliga vegetariska svampbiffar med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis i saltat vatten. Koka couscous enligt anvisningen på paketet. Stek svamp i olja på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra.
  2. Tillsätt lök och vitlök efter några minuter. Skölj av bönorna och mosa grovt. Hacka den stekta svampen till mindre bitar. Blanda bönor och svamp med couscous, ägg och mjöl. Låt smeten stå 3-4 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar i pannan. Stek tills fin yta på båda sidorna. Lägg biffarna under folie.

Gräddsås:

  1. Häll i vatten, grädde, fond och soja i stekpannan. Låt sjuda ca 5 min. Red av med redning om ni önskar en tjockare sås.
  2. Servera biffarna med potatis, sås och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2018-02-01

Gott recept. Men bönorna jag fick kräver att man lägger dom i blöt natten innan och sen kokar dom i 35-40 minuter. Inte riktigt 30 min recept som anvisat.

Måns

2017-08-30

Mycket gott! Men tiden stämde inte helt...

Julia

2017-05-01

gott men tog inte 30 min utan typ 60

Janna

2017-01-15

Lättlagat och gott. Även enkla att göra veganska med äggersättni gspulver och havregrädde.

Malin

2017-01-13

Undrar om det står fel i receptet. Att steg 1. ska vara koka couscous och inte potatis. Hmmm

Jonna

2016-10-04

Jättegott, och mätt blev man också!

Katarina

2016-09-27

Kanonbra rätt för både stora och små!

Sigrid

2016-09-14

Det här blev så bra att t o m dottern tyckte det var gott, trots att hon inte gillar svamp. Riktigt bra vegoburgare!

Cecilia

2016-09-12

Hade ingen couscous hemma, tog kall potatismos istället och det blev bra! Vi vuxna gillade dessa biffar. Kommer garanterat göra igen!

Liknande recept

Pasta med svampsås - Coop

(14)

Stora köttbullar i svampsås - Coop

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies