Svampbiffar med getost och färska rödbetor

Betyg (1-5):
4.03 (29 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 600 g färska rödbetor i knippe
  • 30 g smör
  • 30 g rucola
  • Svampbiffar:
  • 400 g svamp, t ex skogschampinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 200 g chèvre
  • 0.5 dl olivolja till stekning

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.
  2. Skiva svamp, lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek svamp, lök och vitlök på medelvärme tills all vätska dunstat bort, ca 10 min. Vänd runt med timjan, salt och peppar. Låt svalna lite, hacka fint.
  3. Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Vänd ner svampblandningen och smula ner osten. Rör ihop till en jämn smet och forma till 12 platta biffar med blöta händer.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida på medelvärme.
  5. Gnid loss skalet från rödbetorna och skär i klyftor. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det blir gyllene och doftar nötigt. Servera biffarna med rödbetor, rucola och det brynta smöret ringlat över betorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bosse J

2018-10-23

mycket goda biffar som vi gjorde på Kreta!!

Caroline

2017-06-13

så sjukt gott. älskar den

Daniella

2015-11-04

Super gott!!

kerstin

2015-10-07

Svamp som svamp och man tager vad man haver. Tog gula kantareller, trattkantareller och blek taggsvamp. Det blev riktigt gott.

Åsa

2015-09-30

Jättegoda biffar men lite omständig procedur med att först skiva svamp och lök, sen steka och sen hacka. Jag hackade svampen i en matberedare från första början och sen stekte jag dem med löken. Blandade både vita och skogschampinjoner och märkte att de vita släppte mer vätska än skogschampinjonerna.

Liknande recept

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp)

(3)

Svampsoppa med chèvre chaud

(4)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(5)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp

(13)

Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

(0)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 600 g färska rödbetor i knippe
  • 30 g smör
  • 30 g rucola
  • Svampbiffar:
  • 400 g svamp, t ex skogschampinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 200 g chèvre
  • 0.5 dl olivolja till stekning

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

Betyg (1-5):
4.03 (29 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.
  2. Skiva svamp, lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek svamp, lök och vitlök på medelvärme tills all vätska dunstat bort, ca 10 min. Vänd runt med timjan, salt och peppar. Låt svalna lite, hacka fint.
  3. Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Vänd ner svampblandningen och smula ner osten. Rör ihop till en jämn smet och forma till 12 platta biffar med blöta händer.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida på medelvärme.
  5. Gnid loss skalet från rödbetorna och skär i klyftor. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det blir gyllene och doftar nötigt. Servera biffarna med rödbetor, rucola och det brynta smöret ringlat över betorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bosse J

2018-10-23

mycket goda biffar som vi gjorde på Kreta!!

Caroline

2017-06-13

så sjukt gott. älskar den

Daniella

2015-11-04

Super gott!!

kerstin

2015-10-07

Svamp som svamp och man tager vad man haver. Tog gula kantareller, trattkantareller och blek taggsvamp. Det blev riktigt gott.

Åsa

2015-09-30

Jättegoda biffar men lite omständig procedur med att först skiva svamp och lök, sen steka och sen hacka. Jag hackade svampen i en matberedare från första början och sen stekte jag dem med löken. Blandade både vita och skogschampinjoner och märkte att de vita släppte mer vätska än skogschampinjonerna.

Liknande recept

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp)

(3)

Svampsoppa med chèvre chaud

(4)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(5)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp

(13)

Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

(0)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies