
Svampbiffar med getost och färska rödbetor
- (14)
- 600 g färska rödbetor i knippe
- 30 g smör
- 30 g rucola
- Svampbiffar:
- 400 g svamp, t ex skogschampinjoner
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 25 g smör
- 0.5 dl hackad timjan
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 3 ägg
- 1.5 dl ströbröd
- 200 g chèvre
- 0.5 dl olivolja till stekning
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.
- Skiva svamp, lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek svamp, lök och vitlök på medelvärme tills all vätska dunstat bort, ca 10 min. Vänd runt med timjan, salt och peppar. Låt svalna lite, hacka fint.
- Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Vänd ner svampblandningen och smula ner osten. Rör ihop till en jämn smet och forma till 12 platta biffar med blöta händer.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida på medelvärme.
- Gnid loss skalet från rödbetorna och skär i klyftor. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det blir gyllene och doftar nötigt. Servera biffarna med rödbetor, rucola och det brynta smöret ringlat över betorna.
Liknande recept
Svampbiffar med getost och färska rödbetor
Gör så här
- Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.
- Skiva svamp, lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek svamp, lök och vitlök på medelvärme tills all vätska dunstat bort, ca 10 min. Vänd runt med timjan, salt och peppar. Låt svalna lite, hacka fint.
- Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Vänd ner svampblandningen och smula ner osten. Rör ihop till en jämn smet och forma till 12 platta biffar med blöta händer.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida på medelvärme.
- Gnid loss skalet från rödbetorna och skär i klyftor. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det blir gyllene och doftar nötigt. Servera biffarna med rödbetor, rucola och det brynta smöret ringlat över betorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-10-23
mycket goda biffar som vi gjorde på Kreta!!
2017-06-13
så sjukt gott. älskar den
2015-11-04
Super gott!!
2015-10-07
Svamp som svamp och man tager vad man haver. Tog gula kantareller, trattkantareller och blek taggsvamp. Det blev riktigt gott.
2015-09-30
Jättegoda biffar men lite omständig procedur med att först skiva svamp och lök, sen steka och sen hacka. Jag hackade svampen i en matberedare från första början och sen stekte jag dem med löken. Blandade både vita och skogschampinjoner och märkte att de vita släppte mer vätska än skogschampinjonerna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Bosse J
2018-10-23
mycket goda biffar som vi gjorde på Kreta!!
Caroline
2017-06-13
så sjukt gott. älskar den
Daniella
2015-11-04
Super gott!!
kerstin
2015-10-07
Svamp som svamp och man tager vad man haver. Tog gula kantareller, trattkantareller och blek taggsvamp. Det blev riktigt gott.
Åsa
2015-09-30
Jättegoda biffar men lite omständig procedur med att först skiva svamp och lök, sen steka och sen hacka. Jag hackade svampen i en matberedare från första början och sen stekte jag dem med löken. Blandade både vita och skogschampinjoner och märkte att de vita släppte mer vätska än skogschampinjonerna.