Svampbiffar med fetaost och färska rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.27 (22 betyg)

Vegetariska biffar med champinjoner, fetaost och färska rödbetor som toppas med brynt smör och rucola.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färska rödbetor
  • 30 g smör
  • 30 g rucola
  • Svampbiffar
  • 400 g skogschampinjon, skivade
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 25 g smör
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Stek svamp, lök och vitlök i en stekpanna på medelvärme tills all vätska dunstat bort, ca 10 min. Vänd runt med timjan, salt och peppar. Låt svalna lite, hacka fint.
  2. Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Vänd ner svampblandningen och smula ner osten. Rör ihop till en jämn smet och forma till 12 platta biffar med blöta händer.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida på medelvärme. Gnid loss skalet från rödbetorna och skär i klyftor. Bryn smöret i en kastrull. Servera biffarna med rödbetor, rucola och det brynta smöret ringlat över betorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Beatrice

2020-09-13

Älskar dessa biffar! Brukar göra dem med mandelmjöl och det blir lika bra. Passar till det mesta om man vill variera tillbehören. :)

Linnea

2020-06-01

Otroligt goda biffar!

Liknande recept

Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stekt ris med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ljummen svampsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

Betyg
Betyg
(15)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g färska rödbetor
  • 30 g smör
  • 30 g rucola
  • Svampbiffar
  • 400 g skogschampinjon, skivade
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 25 g smör
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja, till stekning

Svampbiffar med fetaost och färska rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.27 (22 betyg)

Vegetariska biffar med champinjoner, fetaost och färska rödbetor som toppas med brynt smör och rucola.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Stek svamp, lök och vitlök i en stekpanna på medelvärme tills all vätska dunstat bort, ca 10 min. Vänd runt med timjan, salt och peppar. Låt svalna lite, hacka fint.
  2. Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Vänd ner svampblandningen och smula ner osten. Rör ihop till en jämn smet och forma till 12 platta biffar med blöta händer.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida på medelvärme. Gnid loss skalet från rödbetorna och skär i klyftor. Bryn smöret i en kastrull. Servera biffarna med rödbetor, rucola och det brynta smöret ringlat över betorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Beatrice

2020-09-13

Älskar dessa biffar! Brukar göra dem med mandelmjöl och det blir lika bra. Passar till det mesta om man vill variera tillbehören. :)

Linnea

2020-06-01

Otroligt goda biffar!

Liknande recept

Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stekt ris med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ljummen svampsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

Betyg
Betyg
(15)