För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Surkålssoppa från Rhendalen

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Syrlig och mustig soppa för sena höstkvällar.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 skivad gul lök
  • 200 g köttfärs
  • 200 g karré eller bogkött, gärna med ben
  • 1 msk smör
  • 380 g surkål
  • 3 msk köttfond
  • 1 msk kummin
  • 2 msk socker
  • 4 cl sherry
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 120 g skivat bacon
  • 0.5 dl finklippt persilja
  • 1 bröd

Gör så här

  1. Stek lök, köttfärs och eventuellt bogkött eller karré i smör på medelstark värme i stekpanna. Lägg över i en gryta och tillsätt, surkål, fond, kummin, socker, sherry, vatten, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda 30-40 minuter.
  2. Ta eventuellt upp kött med ben, ta bort benet från köttet, skär köttet i små bitar och lägg tillbaka i grytan.

Servering

Servera med en klick gräddfil, bacon, finhackad persilja och ett grovt bröd.

Tips

Det går även att ta bort sherryn och 2 deciliter vatten och ersätta det med 2 deciliter halvtorr riesling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Gremolatastekt biff

(1)

Karibisk köttgryta

(17)

Fläskfilé africana

(43)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 skivad gul lök
  • 200 g köttfärs
  • 200 g karré eller bogkött, gärna med ben
  • 1 msk smör
  • 380 g surkål
  • 3 msk köttfond
  • 1 msk kummin
  • 2 msk socker
  • 4 cl sherry
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 120 g skivat bacon
  • 0.5 dl finklippt persilja
  • 1 bröd

Surkålssoppa från Rhendalen

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Syrlig och mustig soppa för sena höstkvällar.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, köttfärs och eventuellt bogkött eller karré i smör på medelstark värme i stekpanna. Lägg över i en gryta och tillsätt, surkål, fond, kummin, socker, sherry, vatten, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda 30-40 minuter.
  2. Ta eventuellt upp kött med ben, ta bort benet från köttet, skär köttet i små bitar och lägg tillbaka i grytan.

Servering

Servera med en klick gräddfil, bacon, finhackad persilja och ett grovt bröd.

Tips

Det går även att ta bort sherryn och 2 deciliter vatten och ersätta det med 2 deciliter halvtorr riesling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Gremolatastekt biff

(1)

Karibisk köttgryta

(17)

Fläskfilé africana

(43)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)