Surkålssoppa från Rhendalen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Syrlig och mustig soppa för sena höstkvällar.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 skivad gul lök
  • 200 g köttfärs
  • 200 g karré eller bogkött, gärna med ben
  • 1 msk smör
  • 380 g surkål
  • 3 msk köttfond
  • 1 msk kummin
  • 2 msk socker
  • 4 cl sherry
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 120 g skivat bacon
  • 0.5 dl finklippt persilja
  • 1 bröd

Gör så här

  1. Stek lök, köttfärs och eventuellt bogkött eller karré i smör på medelstark värme i stekpanna. Lägg över i en gryta och tillsätt, surkål, fond, kummin, socker, sherry, vatten, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda 30-40 minuter.
  2. Ta eventuellt upp kött med ben, ta bort benet från köttet, skär köttet i små bitar och lägg tillbaka i grytan.

Servering

Servera med en klick gräddfil, bacon, finhackad persilja och ett grovt bröd.

Tips

Det går även att ta bort sherryn och 2 deciliter vatten och ersätta det med 2 deciliter halvtorr riesling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 skivad gul lök
  • 200 g köttfärs
  • 200 g karré eller bogkött, gärna med ben
  • 1 msk smör
  • 380 g surkål
  • 3 msk köttfond
  • 1 msk kummin
  • 2 msk socker
  • 4 cl sherry
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 120 g skivat bacon
  • 0.5 dl finklippt persilja
  • 1 bröd

Surkålssoppa från Rhendalen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Syrlig och mustig soppa för sena höstkvällar.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, köttfärs och eventuellt bogkött eller karré i smör på medelstark värme i stekpanna. Lägg över i en gryta och tillsätt, surkål, fond, kummin, socker, sherry, vatten, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda 30-40 minuter.
  2. Ta eventuellt upp kött med ben, ta bort benet från köttet, skär köttet i små bitar och lägg tillbaka i grytan.

Servering

Servera med en klick gräddfil, bacon, finhackad persilja och ett grovt bröd.

Tips

Det går även att ta bort sherryn och 2 deciliter vatten och ersätta det med 2 deciliter halvtorr riesling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)