För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Surdegspizza med carpaccio

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Carpaccio är en italiensk klassiker och består av rå oxfilé i tunna skivor toppad med olivolja, pinjenötter, parmesan och citron. Här har carpaccion lagts på en pizzabotten tillsammans med en smakrik lök- och örtröra. Perfekt som förrätt eller plockmat!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • Topping:
  • 100 g rå oxfilé, i lövtunna skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 30 g parmesanost
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 20 g rucola
  • 2 tsk olivolja
  • 2 citronklyftor

Gör så här

  1. Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.
  3. Grädda pizzabotten mitt i ugnen 10-15 min. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra.
  4. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter och rucola. Ringa över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.

Tips

Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minispett med wasabidressing

(12)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Äggröra med parmachips

(4)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

(4)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • Topping:
  • 100 g rå oxfilé, i lövtunna skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 30 g parmesanost
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 20 g rucola
  • 2 tsk olivolja
  • 2 citronklyftor

Surdegspizza med carpaccio

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Carpaccio är en italiensk klassiker och består av rå oxfilé i tunna skivor toppad med olivolja, pinjenötter, parmesan och citron. Här har carpaccion lagts på en pizzabotten tillsammans med en smakrik lök- och örtröra. Perfekt som förrätt eller plockmat!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.
  3. Grädda pizzabotten mitt i ugnen 10-15 min. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra.
  4. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter och rucola. Ringa över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.

Tips

Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minispett med wasabidressing

(12)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Äggröra med parmachips

(4)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

(4)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)