Surdegspizza med carpaccio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Carpaccio är en italiensk klassiker och består av rå oxfilé i tunna skivor toppad med olivolja, pinjenötter, parmesan och citron. Här har carpaccion lagts på en pizzabotten tillsammans med en smakrik lök- och örtröra. Perfekt som förrätt eller plockmat!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • Topping:
  • 100 g rå oxfilé, i lövtunna skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 30 g parmesanost
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 20 g rucola
  • 2 tsk olivolja
  • 2 citronklyftor

Gör så här

  1. Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.
  3. Grädda pizzabotten mitt i ugnen 10-15 min. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra.
  4. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter och rucola. Ringa över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.

Tips

Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • Topping:
  • 100 g rå oxfilé, i lövtunna skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 30 g parmesanost
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 20 g rucola
  • 2 tsk olivolja
  • 2 citronklyftor

Surdegspizza med carpaccio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Carpaccio är en italiensk klassiker och består av rå oxfilé i tunna skivor toppad med olivolja, pinjenötter, parmesan och citron. Här har carpaccion lagts på en pizzabotten tillsammans med en smakrik lök- och örtröra. Perfekt som förrätt eller plockmat!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.
  3. Grädda pizzabotten mitt i ugnen 10-15 min. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra.
  4. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter och rucola. Ringa över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.

Tips

Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)