För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Surdegsbröd med potatis och lök

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 1 dygn + 2 timmar och 15 minuter
Ugnstemperatur:200-275º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Dag 1 (Surdeg):
  • 3 dl vatten (37º)
  • 25 g jäst
  • 3 dl rågsikt
  • Dag 2:
  • 3 gula lökar
  • 2 tsk olja
  • 4 kokta potatisar
  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 7 dl vatten (37º)
  • 3 msk olja
  • 2.5 liter vetemjöl, gärna special
  • 1 msk salt

Gör så här

Dag 1

  1. Häll det fingervarma vattnet i en bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i mjölet. Låt bunken stå övertäckt ett dygn i rumsvärme.

Dag 2

  1. Fräs löken mjuk i lite olja, utan att den tar färg. Låt svalna. Skala och skär potatisen i små tärningar. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet och blanda i surdegen. Tillsätt lök, potatis, salt, olja och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg först i bunken och sedan på bakbordet eller i maskin. Jäs den övertäckt ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 6 bitar och rulla ut dem till baguetter lika långa som plåten. Eller dela degen i 2 delar och forma ovala bröd. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Värm ugnen till 275º. Gör några snitt i bröden med vass kniv. Sätt in baguetterna i mitten av ugnen, de stora bröden i nedre delen. Sänk genast temperaturen till 200º.
  3. Grädda baguetter 15-20 minuter, stora bröd 30-35 minuter. Bröden är klara när det låter ihåligt när man knackar dem på undersidan. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MonicA

2016-03-08

Gott i gott Gott

Liknande recept

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Dag 1 (Surdeg):
  • 3 dl vatten (37º)
  • 25 g jäst
  • 3 dl rågsikt
  • Dag 2:
  • 3 gula lökar
  • 2 tsk olja
  • 4 kokta potatisar
  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 7 dl vatten (37º)
  • 3 msk olja
  • 2.5 liter vetemjöl, gärna special
  • 1 msk salt

Surdegsbröd med potatis och lök

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 1 dygn + 2 timmar och 15 minuter
Ugnstemperatur:200-275º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dag 1

  1. Häll det fingervarma vattnet i en bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i mjölet. Låt bunken stå övertäckt ett dygn i rumsvärme.

Dag 2

  1. Fräs löken mjuk i lite olja, utan att den tar färg. Låt svalna. Skala och skär potatisen i små tärningar. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet och blanda i surdegen. Tillsätt lök, potatis, salt, olja och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg först i bunken och sedan på bakbordet eller i maskin. Jäs den övertäckt ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 6 bitar och rulla ut dem till baguetter lika långa som plåten. Eller dela degen i 2 delar och forma ovala bröd. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Värm ugnen till 275º. Gör några snitt i bröden med vass kniv. Sätt in baguetterna i mitten av ugnen, de stora bröden i nedre delen. Sänk genast temperaturen till 200º.
  3. Grädda baguetter 15-20 minuter, stora bröd 30-35 minuter. Bröden är klara när det låter ihåligt när man knackar dem på undersidan. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MonicA

2016-03-08

Gott i gott Gott

Liknande recept

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(15)