Stroganoff med tofu

Betyg (1-5):
4.1 (21 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 dl ris
  • grönsallad
  • salt och peppar
  • Stroganoff:
  • 270 g tofu, gärna rökt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 dl hackade marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär tofun i stavar. Fräs lök och vitlök i smör och tomatpuré under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, soltorkade tomater och grädde. Låt småputtra ca 5 min. Lägg ner tofun i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt och servera med ris och grönsallad.

Tips

Hacka ner färsk chili om ni vill ha mer sting i maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2018-12-08

Tofu är super nice i många rätter, Ja salt måste man ju ha i Herbamare tycker jag passar bra + lite god buljong!

Linn

2017-02-21

Har ni glömt saltet i receptet eller är det underförstått? Jag använde naturell tofu, eftersom "rökt tofu" ej fanns där jag handlade.. Kanske ger den rökta tofun sälta? Jag behövde tillsätta en hel del salt innan jag gillade denna iaf :)

Catharina

2016-10-28

Ett superbra vegetariskt alternativ till den klassiska korvstroganoffen - fast mycket godare!

Liknande recept

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

(257)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Biffwok med oystersås

(15)

Pumpastroganoff

(150)

Kasslergratäng med ris

(4)

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

(9)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl ris
  • grönsallad
  • salt och peppar
  • Stroganoff:
  • 270 g tofu, gärna rökt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 dl hackade marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl grädde

Stroganoff med tofu

Betyg (1-5):
4.1 (21 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär tofun i stavar. Fräs lök och vitlök i smör och tomatpuré under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, soltorkade tomater och grädde. Låt småputtra ca 5 min. Lägg ner tofun i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt och servera med ris och grönsallad.

Tips

Hacka ner färsk chili om ni vill ha mer sting i maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2018-12-08

Tofu är super nice i många rätter, Ja salt måste man ju ha i Herbamare tycker jag passar bra + lite god buljong!

Linn

2017-02-21

Har ni glömt saltet i receptet eller är det underförstått? Jag använde naturell tofu, eftersom "rökt tofu" ej fanns där jag handlade.. Kanske ger den rökta tofun sälta? Jag behövde tillsätta en hel del salt innan jag gillade denna iaf :)

Catharina

2016-10-28

Ett superbra vegetariskt alternativ till den klassiska korvstroganoffen - fast mycket godare!

Liknande recept

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

(257)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Biffwok med oystersås

(15)

Pumpastroganoff

(150)

Kasslergratäng med ris

(4)

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

(9)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies