Strimlat kött med nudlar

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Sälta från gorgonzola tillsammans med senap blir riktigt gott och krämigt till nudlar och biff.

Tillagningstid: 15 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 200 g äggnudlar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g gorgonzola, skuren i bitar
  • 300 g strimlat nötkött
  • 1 msk smör till stekning
  • Till servering:
  • 250 g blandad sallad

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp crème fraiche, och senap och smula i buljongtärningen. Lägg i osten och låt den smälta under omrörning.
  3. Hetta upp en stekpanna. Stek det strimlade köttet 3-4 minuter och salta.
  4. Blanda de avrunna nudlarna med gorgonzolasåsen.<br> Fördela nudlarna på varma tallrikar tillsammans med köttet.

Servering

Servera med en blandad sallad.

Tips

Det här är en smakrik kötträtt med ganska mycket sälta från gorgonzolan. Sälta mildrar strävhet och vi kan därför kosta på oss ett riktigt kraftfullt vin med bra struktur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Strimlad skinkschnitzel med nudlar

(5)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(19)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(3)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Wok med nudlar och vattenkastanjer

(7)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Soppa med nudlar och färs

(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g äggnudlar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g gorgonzola, skuren i bitar
  • 300 g strimlat nötkött
  • 1 msk smör till stekning
  • Till servering:
  • 250 g blandad sallad

Strimlat kött med nudlar

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Sälta från gorgonzola tillsammans med senap blir riktigt gott och krämigt till nudlar och biff.

Tillagningstid: 15 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp crème fraiche, och senap och smula i buljongtärningen. Lägg i osten och låt den smälta under omrörning.
  3. Hetta upp en stekpanna. Stek det strimlade köttet 3-4 minuter och salta.
  4. Blanda de avrunna nudlarna med gorgonzolasåsen.<br> Fördela nudlarna på varma tallrikar tillsammans med köttet.

Servering

Servera med en blandad sallad.

Tips

Det här är en smakrik kötträtt med ganska mycket sälta från gorgonzolan. Sälta mildrar strävhet och vi kan därför kosta på oss ett riktigt kraftfullt vin med bra struktur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Strimlad skinkschnitzel med nudlar

(5)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(19)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(3)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Wok med nudlar och vattenkastanjer

(7)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Soppa med nudlar och färs

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies