Stora köttbullar i svampsås

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 500 g nötfärs eller viltfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 grovriven gul lök
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Svampsås:
  • 250 g kantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1.5 msk konc svampfond
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • potatis eller ris
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, mjölk, ägg, lök, salt, peppar, enbär och timjan. Låt svälla 5 min. Blanda med färsen och forma till 8 stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttbullarna i smör.
  2. Stek svamp och lök i smör under omrörning ca 5 min. Använd gärna en djup stekpanna eller en bred kastrull. Pudra över mjöl, rör om och häll på vatten, grädde och fond. Låt sjuda 5 min. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda tills köttbullarna är klara, 6–8 min. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med potatis eller ris och lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Miranda

2015-11-12

Gjorde detta ikväll men bytte tog 200 g färska champinjoner + 1 burk kantareller då det inte fans färska kantareller i affären. Fungerade utmärkt! Tummen upp.

Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Köttbullar med chèvre

(0)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(22)

Italienskt långkok med valentinhjärtan

(17)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

(3)

Nötrulader

(16)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g nötfärs eller viltfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 grovriven gul lök
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Svampsås:
  • 250 g kantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1.5 msk konc svampfond
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • potatis eller ris
  • rårörda lingon

Stora köttbullar i svampsås

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, mjölk, ägg, lök, salt, peppar, enbär och timjan. Låt svälla 5 min. Blanda med färsen och forma till 8 stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttbullarna i smör.
  2. Stek svamp och lök i smör under omrörning ca 5 min. Använd gärna en djup stekpanna eller en bred kastrull. Pudra över mjöl, rör om och häll på vatten, grädde och fond. Låt sjuda 5 min. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda tills köttbullarna är klara, 6–8 min. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med potatis eller ris och lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Miranda

2015-11-12

Gjorde detta ikväll men bytte tog 200 g färska champinjoner + 1 burk kantareller då det inte fans färska kantareller i affären. Fungerade utmärkt! Tummen upp.

Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Köttbullar med chèvre

(0)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(22)

Italienskt långkok med valentinhjärtan

(17)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

(3)

Nötrulader

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies