Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Det är lätt att göra egen gnocchi, stek den så att den får en knaprig yta, då blir det extra gott.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Gnocchi:
  • 500 g potatisar, skalade, i bitar
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater, i tärningar
  • 0.5 hackad rödlök
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 msk citron, pressad saft
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Gnocci

  1. Koka potatisen mjuk. Låt potatisen rinna av och mosa den med en gaffel direkt i kastrullen. Blanda potatisen med ägg , mjöl, salt och det mesta av osten.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma 2 cm tjocka rullar och skär dem i 3 cm långa bitar. Tryck till dem med en mjölad gaffel. Stek dem i fettet.

Tomatsalsa

  1. Blanda tomater, lök och basilika. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ylva

2014-10-01

Jag tycker det behövs mer mjöl och att de blir bättre om man först kokar dem (tills de flyter upp) och sen steker dem gyllene.

lena chopra

2012-09-19

de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.

lena chopra

2012-09-19

de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.

Liknande recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

(6)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Biff rydberg med en twist

(0)

Moussakagratäng

(36)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Lotta Lundgren - Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

(35)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Böngryta

(5)
12 st
  • Gnocchi:
  • 500 g potatisar, skalade, i bitar
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater, i tärningar
  • 0.5 hackad rödlök
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 msk citron, pressad saft
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Det är lätt att göra egen gnocchi, stek den så att den får en knaprig yta, då blir det extra gott.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Gnocci

  1. Koka potatisen mjuk. Låt potatisen rinna av och mosa den med en gaffel direkt i kastrullen. Blanda potatisen med ägg , mjöl, salt och det mesta av osten.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma 2 cm tjocka rullar och skär dem i 3 cm långa bitar. Tryck till dem med en mjölad gaffel. Stek dem i fettet.

Tomatsalsa

  1. Blanda tomater, lök och basilika. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ylva

2014-10-01

Jag tycker det behövs mer mjöl och att de blir bättre om man först kokar dem (tills de flyter upp) och sen steker dem gyllene.

lena chopra

2012-09-19

de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.

lena chopra

2012-09-19

de blir jättegoda,bra konsistens,men tro nog mer på att man skall koka dom. passar till salsasås.även sallad till.

Liknande recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

(6)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Biff rydberg med en twist

(0)

Moussakagratäng

(36)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Lotta Lundgren - Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

(35)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Böngryta

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies