För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekta äpplen med getost, mandel och saffran

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gudagott i äppelhimlen! En dessert med smakkamraterna saffran och chèvre, honungslent och vackert.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora urkärnade äpplen, i tjocka skivor,
  • 70 g smör
  • 200 g smulad getost
  • 30 g flagad mandel
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.25 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Stek äppelskivorna i 50 gram smör, tills de får en gyllene färg. Smörj en ugnsfast form med resten av smöret och lägg äppelskivorna i formen. Toppa äpplena med getost och mandel och gratinera i ugnen 5-7 minuter.
  2. Blanda saffran och honung, lägg upp äpplena på tallrik, ringla över saffranshonungen och dra eventuellt några varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Cheesecake med chokladbotten

(18)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Päron med portvinssirap och stiltonost

(0)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 stora urkärnade äpplen, i tjocka skivor,
  • 70 g smör
  • 200 g smulad getost
  • 30 g flagad mandel
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.25 krm svartpeppar

Stekta äpplen med getost, mandel och saffran

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gudagott i äppelhimlen! En dessert med smakkamraterna saffran och chèvre, honungslent och vackert.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek äppelskivorna i 50 gram smör, tills de får en gyllene färg. Smörj en ugnsfast form med resten av smöret och lägg äppelskivorna i formen. Toppa äpplena med getost och mandel och gratinera i ugnen 5-7 minuter.
  2. Blanda saffran och honung, lägg upp äpplena på tallrik, ringla över saffranshonungen och dra eventuellt några varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Cheesecake med chokladbotten

(18)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Päron med portvinssirap och stiltonost

(0)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)