Stekta äpplen med getost, mandel och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Gudagott i äppelhimlen! En dessert med smakkamraterna saffran och chèvre, honungslent och vackert.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora urkärnade äpplen, i tjocka skivor,
  • 70 g smör
  • 200 g smulad getost
  • 30 g flagad mandel
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.25 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Stek äppelskivorna i 50 gram smör, tills de får en gyllene färg. Smörj en ugnsfast form med resten av smöret och lägg äppelskivorna i formen. Toppa äpplena med getost och mandel och gratinera i ugnen 5-7 minuter.
  2. Blanda saffran och honung, lägg upp äpplena på tallrik, ringla över saffranshonungen och dra eventuellt några varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citronkräm med färska bär

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 stora urkärnade äpplen, i tjocka skivor,
  • 70 g smör
  • 200 g smulad getost
  • 30 g flagad mandel
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.25 krm svartpeppar

Stekta äpplen med getost, mandel och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Gudagott i äppelhimlen! En dessert med smakkamraterna saffran och chèvre, honungslent och vackert.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek äppelskivorna i 50 gram smör, tills de får en gyllene färg. Smörj en ugnsfast form med resten av smöret och lägg äppelskivorna i formen. Toppa äpplena med getost och mandel och gratinera i ugnen 5-7 minuter.
  2. Blanda saffran och honung, lägg upp äpplena på tallrik, ringla över saffranshonungen och dra eventuellt några varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citronkräm med färska bär

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)