Stekt tofu och ostfyllda jalapeños
  • Tid 20 min

Stekt tofu och ostfyllda jalapeños

5 (1 betyg)

För dig som gillar den mexikanska hettan!

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning naturell tofu (ca 270 g)
  • 0.5 dl neutral olja
  • 8 färska jalapeño eller minipaprikor
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex cheddarost
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • färsk koriander
Dressing:
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

  2. 2

    Skär tofun i 2 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en panna och stek tärningarna tills de är gyllene i färgen. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd ihop tofun med dressingen.

  3. 3

    Skär toppen av alla jalapeños och fyll med ost. Sätt dit toppen igen med en tandpetare. Stek jalapeño runt om i olja, 3–4 min. Låt rinna av på hushållspapper och salta. Lägg allt på ett serveringsfat och garnera med koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar