För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekt ris med kryddig korv, grönkål och kikärtor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Stekt ris är som pytt i panna, man kan steka med allt man tycker om och som finns kvar i kylen… nästan! Stek t ex med grönkål, purjolök och kikärtor. Smaksätt med saffran och kryddig korv. Extra gott blir det med en krämig sås smaksatt med sriracha.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris (ca 8 dl kokt)
  • 3 kryddiga korvar, t ex chorizo
  • 1 msk neutral olja
  • 50 g färsk grönkål, strimlad
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Srirachasås:
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korvarna i slantar och stek till fin färg i oljan i en stekpanna. Lägg över korven på ett fat. Stek grönkål och purjolök i oljan som är kvar i pannan, tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt ris, saffran och kikärtor och stek under omrörning tills allt är varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda gräddfil och majonnäs med sriracha och smaka av med salt. Toppa det stekta riset med persilja och servera med såsen.

Tips

Perfekt att använda gårdagens ris!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

(19)

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

(267)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl ris (ca 8 dl kokt)
  • 3 kryddiga korvar, t ex chorizo
  • 1 msk neutral olja
  • 50 g färsk grönkål, strimlad
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Srirachasås:
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • salt

Stekt ris med kryddig korv, grönkål och kikärtor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Stekt ris är som pytt i panna, man kan steka med allt man tycker om och som finns kvar i kylen… nästan! Stek t ex med grönkål, purjolök och kikärtor. Smaksätt med saffran och kryddig korv. Extra gott blir det med en krämig sås smaksatt med sriracha.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korvarna i slantar och stek till fin färg i oljan i en stekpanna. Lägg över korven på ett fat. Stek grönkål och purjolök i oljan som är kvar i pannan, tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt ris, saffran och kikärtor och stek under omrörning tills allt är varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda gräddfil och majonnäs med sriracha och smaka av med salt. Toppa det stekta riset med persilja och servera med såsen.

Tips

Perfekt att använda gårdagens ris!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

(19)

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

(267)