För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekt ris med köttfärs

Betyg (1-5):
3.9 (31 betyg)

Pytt på färs, paprika, ris och lök toppad med stekt ägg.

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl kokt basmatiris
  • 500 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tärnade röd paprika
  • 2 msk sambal oelek ev mer
  • 2 dl hackad persilja
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja.

Till servering

  1. Stek äggen i olja, med lös gula eller vändstekt. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dennis

2020-09-03

Fantastiskt recept, vi har två barn här hemma, skulle rekommendera att ta mindre sambal och blanda i lite soja. Servera gärna med lite cremé fraiche, funkade utmärkt!

Karolina

2019-11-14

Till servering hade vi små skålar med olika toppings; morötter, salladslök, gurka, nötter etc. Extra sambal och tamarisoja blev pricken över i:et!

Beritbrutal

2016-01-10

Gick fint med lite soja i!

Jenny

2014-06-03

Jättegott! Vi tog färsk timjan och basilika istället för persilja.

Lea

2014-03-18

Lägg till 2 dl frysta ärtor och sötsursås ca 1 dl så blir det pricken över i.

Lisa

2014-03-13

Det var riktigt gott med lite soja i också!

Pernilla

2014-01-13

Jättegott! Räckte med en sked sambal oelek och gick lika bra med jasminris.

Christer Schale

2013-08-30

Riset är INTE stekt bara värmt

Malin

2013-07-28

Det var gott men saknade något i smakmässigt

Åsa

2013-03-19

Mmmmm, så gott! Det här kommer maken att uppskatta ikväll! Och inte var 2 msk sambal oelek för mycket, inte heller 2 vitlöksklyftor som jag valde att ta i.

Tomas

2013-02-24

Jag tog bara 1 msk sambal och det det lite för starkt så ta det lungt med den, jag kommer att köra utan sambal nästa gång.

Liknande recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

(9)

Nasi goreng

(46)

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(98)

Kasslergratäng med ris

(7)

Biffwok med oystersås

(16)

Kålpudding med ris

(64)

Lammgryta med gult ris

(8)

Red cooked pork

(23)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 dl kokt basmatiris
  • 500 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tärnade röd paprika
  • 2 msk sambal oelek ev mer
  • 2 dl hackad persilja
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Stekt ris med köttfärs

Betyg (1-5):
3.9 (31 betyg)

Pytt på färs, paprika, ris och lök toppad med stekt ägg.

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja.

Till servering

  1. Stek äggen i olja, med lös gula eller vändstekt. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dennis

2020-09-03

Fantastiskt recept, vi har två barn här hemma, skulle rekommendera att ta mindre sambal och blanda i lite soja. Servera gärna med lite cremé fraiche, funkade utmärkt!

Karolina

2019-11-14

Till servering hade vi små skålar med olika toppings; morötter, salladslök, gurka, nötter etc. Extra sambal och tamarisoja blev pricken över i:et!

Beritbrutal

2016-01-10

Gick fint med lite soja i!

Jenny

2014-06-03

Jättegott! Vi tog färsk timjan och basilika istället för persilja.

Lea

2014-03-18

Lägg till 2 dl frysta ärtor och sötsursås ca 1 dl så blir det pricken över i.

Lisa

2014-03-13

Det var riktigt gott med lite soja i också!

Pernilla

2014-01-13

Jättegott! Räckte med en sked sambal oelek och gick lika bra med jasminris.

Christer Schale

2013-08-30

Riset är INTE stekt bara värmt

Malin

2013-07-28

Det var gott men saknade något i smakmässigt

Åsa

2013-03-19

Mmmmm, så gott! Det här kommer maken att uppskatta ikväll! Och inte var 2 msk sambal oelek för mycket, inte heller 2 vitlöksklyftor som jag valde att ta i.

Tomas

2013-02-24

Jag tog bara 1 msk sambal och det det lite för starkt så ta det lungt med den, jag kommer att köra utan sambal nästa gång.

Liknande recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

(9)

Nasi goreng

(46)

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(98)

Kasslergratäng med ris

(7)

Biffwok med oystersås

(16)

Kålpudding med ris

(64)

Lammgryta med gult ris

(8)

Red cooked pork

(23)