Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (21 betyg)

Smarrig rätt med stekt ris, curry, kycklingfärs och broccoli. Vitlök, gurkmeja, fisksås och chili gör rätten extra smakrik. Servera med jordnötter och ananas. Supergott och enkelt!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk fisksås
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 8 dl kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 färsk ananas, i bitar

Gör så här

  1. Stek purjolök och vitlök i olja tills den blir mjuk utan att ta färg. Pudra över curry och gurkmeja och stek någon minut till. Tillsätt färs och fisksås och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt broccolin och fräs ett par minuter. Vänd sedan ner riset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över chiliflakes. Servera det stekta riset med jordnötter och ananas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer

2020-09-02

Stekt ris? Verkar vara uppvärmt kokt ris! Missvisande

Emmy

2020-03-14

5 av 5 från hela familjen. Enkelt och mycket gott. Använde mindre ris och dubbel så mycket broccoli.

Liknande recept

Spara recept

Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stekt ris med kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

Betyg
Betyg
(30)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk fisksås
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 8 dl kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 färsk ananas, i bitar

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (21 betyg)

Smarrig rätt med stekt ris, curry, kycklingfärs och broccoli. Vitlök, gurkmeja, fisksås och chili gör rätten extra smakrik. Servera med jordnötter och ananas. Supergott och enkelt!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek purjolök och vitlök i olja tills den blir mjuk utan att ta färg. Pudra över curry och gurkmeja och stek någon minut till. Tillsätt färs och fisksås och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt broccolin och fräs ett par minuter. Vänd sedan ner riset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över chiliflakes. Servera det stekta riset med jordnötter och ananas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer

2020-09-02

Stekt ris? Verkar vara uppvärmt kokt ris! Missvisande

Emmy

2020-03-14

5 av 5 från hela familjen. Enkelt och mycket gott. Använde mindre ris och dubbel så mycket broccoli.

Liknande recept

Spara recept

Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stekt ris med kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

Betyg
Betyg
(30)