För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Hälsomedveten måltid med lax med vänliga smaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g frysta portionsbitar av laxfilé
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk torkade örter, franska/provencalska
  • Fikon- och spenatsallad:
  • 12 torkade fikon, i strimlor
  • 0.75 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g färsk babyspenat
  • 0.5 dl pinjekärnor, gärna rostade
  • peppar

Gör så här

Dressing

  1. Blanda fikon, vinäger och olja till salladen i en skål och låt stå 1 timme.

Lax

  1. Krydda de frysta laxbitarna med salt, peppar och franska örter. Värm en gjutjärnspanna utan fett tills det börjar ryka. Lägg i den otinade laxen, lägg på lock och stek så 5 minuter. Vänd sedan laxen, lägg på lock och stek 3 minuter till. Dra pannan från plattan och låt stå med lock 5 minuter.

Sallad

  1. Blanda spenat och pinjekärnor med fikonblandningen i en skål. Strö på lite salt och peppar.

Servering

Servera laxen med salladen och gärna en kapris- och sardellvinägrett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(99)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g frysta portionsbitar av laxfilé
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk torkade örter, franska/provencalska
  • Fikon- och spenatsallad:
  • 12 torkade fikon, i strimlor
  • 0.75 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g färsk babyspenat
  • 0.5 dl pinjekärnor, gärna rostade
  • peppar

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Hälsomedveten måltid med lax med vänliga smaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dressing

  1. Blanda fikon, vinäger och olja till salladen i en skål och låt stå 1 timme.

Lax

  1. Krydda de frysta laxbitarna med salt, peppar och franska örter. Värm en gjutjärnspanna utan fett tills det börjar ryka. Lägg i den otinade laxen, lägg på lock och stek så 5 minuter. Vänd sedan laxen, lägg på lock och stek 3 minuter till. Dra pannan från plattan och låt stå med lock 5 minuter.

Sallad

  1. Blanda spenat och pinjekärnor med fikonblandningen i en skål. Strö på lite salt och peppar.

Servering

Servera laxen med salladen och gärna en kapris- och sardellvinägrett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(99)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)