
Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad
Betyg (1-5):
Hälsomedveten måltid med lax med vänliga smaker.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g frysta portionsbitar av laxfilé
- 0.5 tsk peppar
- 1 tsk torkade örter, franska/provencalska
- Fikon- och spenatsallad:
- 12 torkade fikon, i strimlor
- 0.75 dl vit balsamvinäger
- 0.5 dl olivolja
- 200 g färsk babyspenat
- 0.5 dl pinjekärnor, gärna rostade
- peppar
Gör så här
Dressing
- Blanda fikon, vinäger och olja till salladen i en skål och låt stå 1 timme.
Lax
- Krydda de frysta laxbitarna med salt, peppar och franska örter. Värm en gjutjärnspanna utan fett tills det börjar ryka. Lägg i den otinade laxen, lägg på lock och stek så 5 minuter. Vänd sedan laxen, lägg på lock och stek 3 minuter till. Dra pannan från plattan och låt stå med lock 5 minuter.
Sallad
- Blanda spenat och pinjekärnor med fikonblandningen i en skål. Strö på lite salt och peppar.
Servering
Servera laxen med salladen och gärna en kapris- och sardellvinägrett.
Liknande recept
Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad
Betyg (1-5):
Hälsomedveten måltid med lax med vänliga smaker.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Dressing
- Blanda fikon, vinäger och olja till salladen i en skål och låt stå 1 timme.
Lax
- Krydda de frysta laxbitarna med salt, peppar och franska örter. Värm en gjutjärnspanna utan fett tills det börjar ryka. Lägg i den otinade laxen, lägg på lock och stek så 5 minuter. Vänd sedan laxen, lägg på lock och stek 3 minuter till. Dra pannan från plattan och låt stå med lock 5 minuter.
Sallad
- Blanda spenat och pinjekärnor med fikonblandningen i en skål. Strö på lite salt och peppar.
Servering
Servera laxen med salladen och gärna en kapris- och sardellvinägrett.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!