
Stekt kycklingfilé med bulgursallad och två såser
Betyg (1-5):
Denna vackra sallad smakar ljuvligt.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk mild olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar
- Bulgursallad:
- 4 dl kokt bulgur
- 2 dl kokta gröna linser
- 0.5 dl tärnad röd paprika
- 0.5 dl tärnad gul paprika
- 1 finhackad röd lök
- 2 urkärnade och tärnade tomater
- 0.5 dl tärnad zucchini
- 0.5 dl skalad och rostad sötmandel
- 0.5 dl rostade pekannötter
- 0.5 dl torkade aprikoser i bitar
- 0.5 dl russin
- 3 msk hackad bladpersilja
- 3 msk hackad mynta
- 1 citron, pressad saft och häften rivet skal
- 1 urkärnad och finhackad röd chili
- 1 tsk malen mald spiskummin
- 1 tsk garam masala
- 3 msk valnötsolja
- 0.5 tsk svartpeppar
- Tomatdressing:
- 2 dl tomatjuice
- 1 urkärnad och finhackad tomat
- 1 msk honung
- 1 msk hackad mynta
- 0.25 tsk svartpeppar
- Lime- och gurkyoghurt:
- 2 dl urkramad gurka
- 2 dl matyoghurt
- 1 lime, pressad saft och rivet skal
- 1 tsk honung
- 0.25 tsk svartpeppar
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till bulgursalladen i en stor skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra minst 10 minuter.
Tomatdressing och Lime- och gurkyoghurt
- Blanda ingredienserna till respektive tomatdressingen och lime- och gurkyoghurten. Smaka av med salt och peppar och häll upp i varsin skål. Låt dra i kylen.
Kyckling
- Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek tills innertemperaturen är 68º. Ta ut kycklingen och låt den vila täckt några minuter innan den skärs upp.
Servering
Lägg upp bulgursalladen på ett stort fat och servera med skivor av kycklingen, tomatdressingen och lime- och gurkyoghurten.
Liknande recept
Stekt kycklingfilé med bulgursallad och två såser
Betyg (1-5):
Denna vackra sallad smakar ljuvligt.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till bulgursalladen i en stor skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra minst 10 minuter.
Tomatdressing och Lime- och gurkyoghurt
- Blanda ingredienserna till respektive tomatdressingen och lime- och gurkyoghurten. Smaka av med salt och peppar och häll upp i varsin skål. Låt dra i kylen.
Kyckling
- Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek tills innertemperaturen är 68º. Ta ut kycklingen och låt den vila täckt några minuter innan den skärs upp.
Servering
Lägg upp bulgursalladen på ett stort fat och servera med skivor av kycklingen, tomatdressingen och lime- och gurkyoghurten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-03-19
Det ska vara 2 dl riven urkramad gurka.
2012-03-16
Vart tog gurkan vägen i lime- och gurkyoghurten?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-03-19
Det ska vara 2 dl riven urkramad gurka.
Jempa
2012-03-16
Vart tog gurkan vägen i lime- och gurkyoghurten?