Stekt kycklingfilé med bulgursallad och två såser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.82 (17 betyg)

Denna vackra sallad smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk mild olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bulgursallad:
  • 4 dl kokt bulgur
  • 2 dl kokta gröna linser
  • 0.5 dl tärnad röd paprika
  • 0.5 dl tärnad gul paprika
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 urkärnade och tärnade tomater
  • 0.5 dl tärnad zucchini
  • 0.5 dl skalad och rostad sötmandel
  • 0.5 dl rostade pekannötter
  • 0.5 dl torkade aprikoser i bitar
  • 0.5 dl russin
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 3 msk hackad mynta
  • 1 citron, pressad saft och häften rivet skal
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 3 msk valnötsolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tomatdressing:
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 urkärnad och finhackad tomat
  • 1 msk honung
  • 1 msk hackad mynta
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • Lime- och gurkyoghurt:
  • 2 dl urkramad gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1 tsk honung
  • 0.25 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till bulgursalladen i en stor skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra minst 10 minuter.

Tomatdressing och Lime- och gurkyoghurt

  1. Blanda ingredienserna till respektive tomatdressingen och lime- och gurkyoghurten. Smaka av med salt och peppar och häll upp i varsin skål. Låt dra i kylen.

Kyckling

  1. Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek tills innertemperaturen är 68º. Ta ut kycklingen och låt den vila täckt några minuter innan den skärs upp.

Servering

Lägg upp bulgursalladen på ett stort fat och servera med skivor av kycklingen, tomatdressingen och lime- och gurkyoghurten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-03-19

Det ska vara 2 dl riven urkramad gurka.

Jempa

2012-03-16

Vart tog gurkan vägen i lime- och gurkyoghurten?

Liknande recept

Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinglårfilé med harissa

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingspett med bulgursallad

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Libanesisk kyckling med tabbouleh

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(84)
32 st
  • Ingredienser (32)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk mild olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bulgursallad:
  • 4 dl kokt bulgur
  • 2 dl kokta gröna linser
  • 0.5 dl tärnad röd paprika
  • 0.5 dl tärnad gul paprika
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 urkärnade och tärnade tomater
  • 0.5 dl tärnad zucchini
  • 0.5 dl skalad och rostad sötmandel
  • 0.5 dl rostade pekannötter
  • 0.5 dl torkade aprikoser i bitar
  • 0.5 dl russin
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 3 msk hackad mynta
  • 1 citron, pressad saft och häften rivet skal
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 3 msk valnötsolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tomatdressing:
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 urkärnad och finhackad tomat
  • 1 msk honung
  • 1 msk hackad mynta
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • Lime- och gurkyoghurt:
  • 2 dl urkramad gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1 tsk honung
  • 0.25 tsk svartpeppar

Stekt kycklingfilé med bulgursallad och två såser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.82 (17 betyg)

Denna vackra sallad smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till bulgursalladen i en stor skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra minst 10 minuter.

Tomatdressing och Lime- och gurkyoghurt

  1. Blanda ingredienserna till respektive tomatdressingen och lime- och gurkyoghurten. Smaka av med salt och peppar och häll upp i varsin skål. Låt dra i kylen.

Kyckling

  1. Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek tills innertemperaturen är 68º. Ta ut kycklingen och låt den vila täckt några minuter innan den skärs upp.

Servering

Lägg upp bulgursalladen på ett stort fat och servera med skivor av kycklingen, tomatdressingen och lime- och gurkyoghurten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-03-19

Det ska vara 2 dl riven urkramad gurka.

Jempa

2012-03-16

Vart tog gurkan vägen i lime- och gurkyoghurten?

Liknande recept

Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinglårfilé med harissa

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingspett med bulgursallad

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Libanesisk kyckling med tabbouleh

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(84)