Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Chili passar så bra till den panerade stekta fisken.

Tillagningstid: 40 min + 30 min i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl rågmjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren (både blad och stjälk)
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 schalottenlök, tunt skivad

Gör så här

  1. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna med en sax. Salta och vänd i pankoströbröd blandat med rågmjöl. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i smör och olja. Låt torka på hushållspapper.
  2. Blanda vattnet med socker och ättika tills sockret smält. Varva strömmingen med koriander, chili och lök i en skål och häll över lagen. Låt stå ca 30 min i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Löjromsröra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ingefärssmakande sashimilax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl rågmjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren (både blad och stjälk)
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 schalottenlök, tunt skivad

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Chili passar så bra till den panerade stekta fisken.

Tillagningstid: 40 min + 30 min i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna med en sax. Salta och vänd i pankoströbröd blandat med rågmjöl. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i smör och olja. Låt torka på hushållspapper.
  2. Blanda vattnet med socker och ättika tills sockret smält. Varva strömmingen med koriander, chili och lök i en skål och häll över lagen. Låt stå ca 30 min i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Löjromsröra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ingefärssmakande sashimilax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)