Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Chili passar så bra till den panerade stekta fisken.

Tillagningstid: 40 min + 30 min i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl rågmjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren (både blad och stjälk)
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 schalottenlök, tunt skivad

Gör så här

  1. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna med en sax. Salta och vänd i pankoströbröd blandat med rågmjöl. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i smör och olja. Låt torka på hushållspapper.
  2. Blanda vattnet med socker och ättika tills sockret smält. Varva strömmingen med koriander, chili och lök i en skål och häll över lagen. Låt stå ca 30 min i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Löjromsröra

(1)

Löjromschips

(4)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Ingefärssmakande sashimilax

(3)

Gravad strömming med sikrom

(0)

Klassik laxburgare

(2)

Sill med gurka och sesam

(1)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl rågmjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren (både blad och stjälk)
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 schalottenlök, tunt skivad

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Chili passar så bra till den panerade stekta fisken.

Tillagningstid: 40 min + 30 min i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna med en sax. Salta och vänd i pankoströbröd blandat med rågmjöl. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i smör och olja. Låt torka på hushållspapper.
  2. Blanda vattnet med socker och ättika tills sockret smält. Varva strömmingen med koriander, chili och lök i en skål och häll över lagen. Låt stå ca 30 min i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Löjromsröra

(1)

Löjromschips

(4)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Ingefärssmakande sashimilax

(3)

Gravad strömming med sikrom

(0)

Klassik laxburgare

(2)

Sill med gurka och sesam

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies