Stekt fläsk med löksås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 strimlade gula lökar
  • 1 msk socker
  • 2 dl mörkt öl
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g rimmat fläsk i skivor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Smält smör i en panna. Stek lök med salt och socker 5 minuter. Slå på öl, grädde och peppar, koka ytterligare 3 minuter.
  3. Stek fläsket på hög värme 3-4 minuter och servera med löksås och kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2013-04-02

En älsklingsrätt sen barndomen. Fortfarande lika gott.

nisse

2013-03-30

bra

Fredrik

2013-02-17

En svensk klassiker som smakar bra!

Liknande recept

Spara recept

Oxfilé provencale

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Köttbullar i kokossås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Biff med kryddig löksky

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Långkok i ugn

Betyg
Betyg
(43)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 strimlade gula lökar
  • 1 msk socker
  • 2 dl mörkt öl
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g rimmat fläsk i skivor
  • 1 tsk salt

Stekt fläsk med löksås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Smält smör i en panna. Stek lök med salt och socker 5 minuter. Slå på öl, grädde och peppar, koka ytterligare 3 minuter.
  3. Stek fläsket på hög värme 3-4 minuter och servera med löksås och kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2013-04-02

En älsklingsrätt sen barndomen. Fortfarande lika gott.

nisse

2013-03-30

bra

Fredrik

2013-02-17

En svensk klassiker som smakar bra!

Liknande recept

Spara recept

Oxfilé provencale

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Köttbullar i kokossås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Biff med kryddig löksky

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Långkok i ugn

Betyg
Betyg
(43)