Steak au poivre - Pepparbiff

Betyg (1-5):
1.75 (4 betyg)

Konjaksflambera biffen och känn dig som en riktig kock.

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g utskuren biff
  • 1 msk grovkrossad vit- eller svartpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk konjak
  • 3 msk vispgrädde eller crème fraiche
  • 3 krm salt
  • Till servering:
  • 400 g stekt klyftpotatis
  • 2 dl kokta haricots verts
  • 250 g kokt färsk grön sparris

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i två lika stora biffar. Klappa in pepparn. Låt fettet bli ljusbrunt i stekpannan. Stek biffarna ca 2 minuter på varje sida på ej för stark värme. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta. Skvätt över konjaken och sätt en tändsticka till kanten av pannan. När lågorna falnat lyfts biffarna över till ett uppvärmt fat. Häll bort fettet från stekpannan och häll i stället i grädden. Koka på hög värme under omrörning 1 minut och vispa sedan i resten av smöret. Häll såsen över köttet och servera omedelbart med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Köttfärssås och spagetti

(98)

Grekisk burgare med tzatziki

(6)

Viltskav

(27)

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

(8)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Viltwallenbergare med gräddsås

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g utskuren biff
  • 1 msk grovkrossad vit- eller svartpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk konjak
  • 3 msk vispgrädde eller crème fraiche
  • 3 krm salt
  • Till servering:
  • 400 g stekt klyftpotatis
  • 2 dl kokta haricots verts
  • 250 g kokt färsk grön sparris

Steak au poivre - Pepparbiff

Betyg (1-5):
1.75 (4 betyg)

Konjaksflambera biffen och känn dig som en riktig kock.

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i två lika stora biffar. Klappa in pepparn. Låt fettet bli ljusbrunt i stekpannan. Stek biffarna ca 2 minuter på varje sida på ej för stark värme. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta. Skvätt över konjaken och sätt en tändsticka till kanten av pannan. När lågorna falnat lyfts biffarna över till ett uppvärmt fat. Häll bort fettet från stekpannan och häll i stället i grädden. Koka på hög värme under omrörning 1 minut och vispa sedan i resten av smöret. Häll såsen över köttet och servera omedelbart med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Köttfärssås och spagetti

(98)

Grekisk burgare med tzatziki

(6)

Viltskav

(27)

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

(8)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Viltwallenbergare med gräddsås

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies