Squashkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.69 (52 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:180º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g riven grön squash
  • 100 g mjukt smör
  • 1.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl honung
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1.5 dl hackad mandel
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 pressad lime
  • 3 msk yoghurt
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd eller sesamfrö

Gör så här

  1. Riv squashen och lägg den på hushållspapper för att torka en stund.
  2. Vispa smör och socker 2 minuter, tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda i resterande ingredienser. Vispa så lite som möjligt, bara precis tills smeten håller ihop.
  4. Smörj en hög form, cirka 2 liter och fördela ströbröd eller sesamfrön jämt. Häll i smeten och grädda cirka 35 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g riven grön squash
  • 100 g mjukt smör
  • 1.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl honung
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1.5 dl hackad mandel
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 pressad lime
  • 3 msk yoghurt
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd eller sesamfrö

Squashkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.69 (52 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:180º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv squashen och lägg den på hushållspapper för att torka en stund.
  2. Vispa smör och socker 2 minuter, tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda i resterande ingredienser. Vispa så lite som möjligt, bara precis tills smeten håller ihop.
  4. Smörj en hög form, cirka 2 liter och fördela ströbröd eller sesamfrön jämt. Häll i smeten och grädda cirka 35 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)