Sprudlande vårprimörsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (14 betyg)

Välkomna våren med en underbart sommrig sallad!

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 3 tsk socker
  • 250 g ansad och delad grön sparris
  • Sallad:
  • 100 g rucolasallad
  • 1 liter skivade jordgubbar
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 1 dl finklippt gräslök
  • 200 g grovriven chèvre
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 citroner, rivet skal
  • Dressing:
  • 2 msk flytande honung
  • 5 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Häll av vattnet och lägg sparrisen i iskallt vattenbad, för att spara den fina gröna färgen.
  2. Lägg salladen och sparrisen i en stor skål och blanda i jordgubbar och alfalfagroddar. Toppa med gräslök, chèvreost och rosépeppar. Strö över citronskalet. .
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2012-06-20

Helt otroligt god sallad! Var lite misstänksam mot jordgubbar i salladen men så gott!!! Byt ut chèvren mot feta om ni gillar det bättre. Ni måste prova.

Liknande recept

Spara recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grekisk sallad med kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg
Betyg
(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 liter vatten
  • 3 tsk socker
  • 250 g ansad och delad grön sparris
  • Sallad:
  • 100 g rucolasallad
  • 1 liter skivade jordgubbar
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 1 dl finklippt gräslök
  • 200 g grovriven chèvre
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 citroner, rivet skal
  • Dressing:
  • 2 msk flytande honung
  • 5 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar

Sprudlande vårprimörsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (14 betyg)

Välkomna våren med en underbart sommrig sallad!

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Häll av vattnet och lägg sparrisen i iskallt vattenbad, för att spara den fina gröna färgen.
  2. Lägg salladen och sparrisen i en stor skål och blanda i jordgubbar och alfalfagroddar. Toppa med gräslök, chèvreost och rosépeppar. Strö över citronskalet. .
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2012-06-20

Helt otroligt god sallad! Var lite misstänksam mot jordgubbar i salladen men så gott!!! Byt ut chèvren mot feta om ni gillar det bättre. Ni måste prova.

Liknande recept

Spara recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grekisk sallad med kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg
Betyg
(0)