Spicy tuna roll

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Hemgjorda sushirullar, det är lite pyssel, men resultatet blir lika gott som på den bästa sushirestaurang.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 2.5 dl sushiris
  • 2 msk risvinäger
  • 1.5 msk strösocker
  • 4 nori-ark
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 0.5 rättika, skalad, i stavar
  • 200 g färsk tonfisk (eller lax)
  • srirachamajonnäs
  • 2 dl rostad lök
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari
  • sjögrässallad

Gör så här

  1. Skölj, blötlägg och koka riset enligt förpackningen. Värm risvinäger och socker tills sockret smält och rör ner i riset när det svalnat något.
  2. Lägg ut nori-ark på bänken och fördela ris över hela förutom de 2 närmaste cm mot ena långsidan. Strö över rostad lök.
  3. Placera en bit plastfolie över arket. Tryck till så att riset och löken fäster och vänd runt så att nori-arket är uppåt.
  4. Lägg gurkstavar och rättikastavar längs med långsidan där riset är ända mot kanten. Lägg även på en bit tonfisk skuren på samma sätt.
  5. Ringla över srirachamajo och rulla ihop till en kompakt rulle. Gör likadant med alla nori-ark. Skär upp rullarna i 1–2 cm stora bitar. Servera med soja, gari och ev sjögrässallad.

Tips

Det finns sushivinäger att köpa (risvinäger och socker blandat).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2019-01-14

Jättegott!

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 2.5 dl sushiris
  • 2 msk risvinäger
  • 1.5 msk strösocker
  • 4 nori-ark
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 0.5 rättika, skalad, i stavar
  • 200 g färsk tonfisk (eller lax)
  • srirachamajonnäs
  • 2 dl rostad lök
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari
  • sjögrässallad

Spicy tuna roll

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Hemgjorda sushirullar, det är lite pyssel, men resultatet blir lika gott som på den bästa sushirestaurang.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj, blötlägg och koka riset enligt förpackningen. Värm risvinäger och socker tills sockret smält och rör ner i riset när det svalnat något.
  2. Lägg ut nori-ark på bänken och fördela ris över hela förutom de 2 närmaste cm mot ena långsidan. Strö över rostad lök.
  3. Placera en bit plastfolie över arket. Tryck till så att riset och löken fäster och vänd runt så att nori-arket är uppåt.
  4. Lägg gurkstavar och rättikastavar längs med långsidan där riset är ända mot kanten. Lägg även på en bit tonfisk skuren på samma sätt.
  5. Ringla över srirachamajo och rulla ihop till en kompakt rulle. Gör likadant med alla nori-ark. Skär upp rullarna i 1–2 cm stora bitar. Servera med soja, gari och ev sjögrässallad.

Tips

Det finns sushivinäger att köpa (risvinäger och socker blandat).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2019-01-14

Jättegott!

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies