Spett med bläckfisk och räkor

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Trä fisk och skaldjur på en pinne och gör dem redo för grillen, där tar de smak av bacon och paprika. Servera sedan med en het piri piri-olja.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 2 paprikor
  • 500 g rensad bläckfisk
  • 300 g räkor
  • 140 g bacon
  • 1 krm peppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk valnöts- eller olivolja
  • 2 piri piri

Gör så här

  1. Rosta paprikorna i ugn (250°) eller över grillen så att skalet blir fläckvis svart och går lätt att lossa. Skala paprikorna och skär dem i bitar.
  2. Skär bläckfisken i stora bitar. Rensa räkorna om de har skalet kvar. Dela baconskivorna i bitar.
  3. Trä upp bläckfisk, dubbelvik-ta baconbitar, räkor och paprika tätt på grillspett.
  4. Krydda spetten med salt, peppar och saften av en citron. Grilla spetten försiktigt. Värm olja tillsammans med finhackad piripiri.
  5. Dra ur spetten och lägg upp på stora fat eller varma tallrikar. Stänk över lite varm piripiri-olja och servera med ris eller potatis och en färggrann sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Vegopiroger

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Fish tacos deluxe

(30)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 2 paprikor
  • 500 g rensad bläckfisk
  • 300 g räkor
  • 140 g bacon
  • 1 krm peppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk valnöts- eller olivolja
  • 2 piri piri

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Trä fisk och skaldjur på en pinne och gör dem redo för grillen, där tar de smak av bacon och paprika. Servera sedan med en het piri piri-olja.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta paprikorna i ugn (250°) eller över grillen så att skalet blir fläckvis svart och går lätt att lossa. Skala paprikorna och skär dem i bitar.
  2. Skär bläckfisken i stora bitar. Rensa räkorna om de har skalet kvar. Dela baconskivorna i bitar.
  3. Trä upp bläckfisk, dubbelvik-ta baconbitar, räkor och paprika tätt på grillspett.
  4. Krydda spetten med salt, peppar och saften av en citron. Grilla spetten försiktigt. Värm olja tillsammans med finhackad piripiri.
  5. Dra ur spetten och lägg upp på stora fat eller varma tallrikar. Stänk över lite varm piripiri-olja och servera med ris eller potatis och en färggrann sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Vegopiroger

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Fish tacos deluxe

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies