Spett med bläckfisk och räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Trä fisk och skaldjur på en pinne och gör dem redo för grillen, där tar de smak av bacon och paprika. Servera sedan med en het piri piri-olja.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 paprikor
  • 500 g rensad bläckfisk
  • 300 g räkor
  • 140 g bacon
  • 1 krm peppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk valnöts- eller olivolja
  • 2 piri piri
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rosta paprikorna i ugn (250°) eller över grillen så att skalet blir fläckvis svart och går lätt att lossa. Skala paprikorna och skär dem i bitar.
  2. Skär bläckfisken i stora bitar. Rensa räkorna om de har skalet kvar. Dela baconskivorna i bitar.
  3. Trä upp bläckfisk, dubbelvik-ta baconbitar, räkor och paprika tätt på grillspett.
  4. Krydda spetten med salt, peppar och saften av en citron. Grilla spetten försiktigt. Värm olja tillsammans med finhackad piripiri.
  5. Dra ur spetten och lägg upp på stora fat eller varma tallrikar. Stänk över lite varm piripiri-olja och servera med ris eller potatis och en färggrann sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Cha cua - Krabbkakor

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 paprikor
  • 500 g rensad bläckfisk
  • 300 g räkor
  • 140 g bacon
  • 1 krm peppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk valnöts- eller olivolja
  • 2 piri piri
  • 1 krm salt

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Trä fisk och skaldjur på en pinne och gör dem redo för grillen, där tar de smak av bacon och paprika. Servera sedan med en het piri piri-olja.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta paprikorna i ugn (250°) eller över grillen så att skalet blir fläckvis svart och går lätt att lossa. Skala paprikorna och skär dem i bitar.
  2. Skär bläckfisken i stora bitar. Rensa räkorna om de har skalet kvar. Dela baconskivorna i bitar.
  3. Trä upp bläckfisk, dubbelvik-ta baconbitar, räkor och paprika tätt på grillspett.
  4. Krydda spetten med salt, peppar och saften av en citron. Grilla spetten försiktigt. Värm olja tillsammans med finhackad piripiri.
  5. Dra ur spetten och lägg upp på stora fat eller varma tallrikar. Stänk över lite varm piripiri-olja och servera med ris eller potatis och en färggrann sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Cha cua - Krabbkakor

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)