För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Spenatsoppa med ädelost

Betyg (1-5):
3.19 (16 betyg)

En lättlagad och snabb soppa som inte bara är i gott sällskap av en fin mögelost utan också fylld med massor av järn och annat nyttigt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hackad gul lök
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 msk smör, eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, eller hönsbuljongtärning
  • 450 g hackad fryst bladspenat
  • 1 dl mellangrädde
  • 140 g ädelost (17%)
  • 1 krm vitpeppar, eller svartpeppar
  • 0.5 dl rostad lök
  • 2 msk färska örter, t ex körvel

Gör så här

  1. Fräs lök och purjo i fettet i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Lägg i spenaten otinad och sjud tills den tinat.
  2. Häll i grädden och smula i hälften av osten och sjud några minuter till. Peppra och strö på resten av osten och eventuellt lite rostad lök och grönt.

Servering

Servera rykande varm med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Svar till björn

2015-03-17

Jag tycker att man ska ha i lite spenat för att få fram den riktiga smaken

Björn

2015-03-17

Jag vet inte om man ska ha i spenat me det går väll lika bra med nåt Anna i ??

Liknande recept

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 msk smör, eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, eller hönsbuljongtärning
  • 450 g hackad fryst bladspenat
  • 1 dl mellangrädde
  • 140 g ädelost (17%)
  • 1 krm vitpeppar, eller svartpeppar
  • 0.5 dl rostad lök
  • 2 msk färska örter, t ex körvel

Spenatsoppa med ädelost

Betyg (1-5):
3.19 (16 betyg)

En lättlagad och snabb soppa som inte bara är i gott sällskap av en fin mögelost utan också fylld med massor av järn och annat nyttigt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och purjo i fettet i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Lägg i spenaten otinad och sjud tills den tinat.
  2. Häll i grädden och smula i hälften av osten och sjud några minuter till. Peppra och strö på resten av osten och eventuellt lite rostad lök och grönt.

Servering

Servera rykande varm med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Svar till björn

2015-03-17

Jag tycker att man ska ha i lite spenat för att få fram den riktiga smaken

Björn

2015-03-17

Jag vet inte om man ska ha i spenat me det går väll lika bra med nåt Anna i ??

Liknande recept

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)