Spenatsoppa med ädelost

Betyg (1-5):
3.19 (16 betyg)

En lättlagad och snabb soppa som inte bara är i gott sällskap av en fin mögelost utan också fylld med massor av järn och annat nyttigt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 msk smör, eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, eller hönsbuljongtärning
  • 450 g hackad fryst bladspenat
  • 1 dl mellangrädde
  • 140 g ädelost (17%)
  • 1 krm vitpeppar, eller svartpeppar
  • 0.5 dl rostad lök
  • 2 msk färska örter, t ex körvel

Gör så här

  1. Fräs lök och purjo i fettet i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Lägg i spenaten otinad och sjud tills den tinat.
  2. Häll i grädden och smula i hälften av osten och sjud några minuter till. Peppra och strö på resten av osten och eventuellt lite rostad lök och grönt.

Servering

Servera rykande varm med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Svar till björn

2015-03-17

Jag tycker att man ska ha i lite spenat för att få fram den riktiga smaken

Björn

2015-03-17

Jag vet inte om man ska ha i spenat me det går väll lika bra med nåt Anna i ??

Liknande recept

Kryddig yoghurtsoppa

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 msk smör, eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, eller hönsbuljongtärning
  • 450 g hackad fryst bladspenat
  • 1 dl mellangrädde
  • 140 g ädelost (17%)
  • 1 krm vitpeppar, eller svartpeppar
  • 0.5 dl rostad lök
  • 2 msk färska örter, t ex körvel

Spenatsoppa med ädelost

Betyg (1-5):
3.19 (16 betyg)

En lättlagad och snabb soppa som inte bara är i gott sällskap av en fin mögelost utan också fylld med massor av järn och annat nyttigt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och purjo i fettet i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Lägg i spenaten otinad och sjud tills den tinat.
  2. Häll i grädden och smula i hälften av osten och sjud några minuter till. Peppra och strö på resten av osten och eventuellt lite rostad lök och grönt.

Servering

Servera rykande varm med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Svar till björn

2015-03-17

Jag tycker att man ska ha i lite spenat för att få fram den riktiga smaken

Björn

2015-03-17

Jag vet inte om man ska ha i spenat me det går väll lika bra med nåt Anna i ??

Liknande recept

Kryddig yoghurtsoppa

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies