Spenatsallad med prosciutto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Stor och stark med spenatsallad, proteinrika ägg och grillad skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g skivad prosciutto eller annan god skinka (2 skivor/port)
  • 300 g babyspenat
  • 75 g tunt skivade champinjoner
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • Dressing:
  • 75 g getost
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk färska timjanblad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Grillad skinka

  1. Lägg skinkskivorna på en plåt under grillelementet tills de är knapriga på ena sidan, vänd och grilla tills de är knapriga på den andra sidan.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer och kör till en lätt och krämig sås. Smaka av med salt och ganska mycket svartpeppar.

Spenatsallad

  1. Lägg spenat, champinjoner och ägg i en skål. Vänd försiktigt ner dressingen. Garnerna med den grillade skinkan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Butternutomelett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Krämig spenatsoppa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

Betyg
Betyg
(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 120 g skivad prosciutto eller annan god skinka (2 skivor/port)
  • 300 g babyspenat
  • 75 g tunt skivade champinjoner
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • Dressing:
  • 75 g getost
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk färska timjanblad
  • 0.5 tsk salt

Spenatsallad med prosciutto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Stor och stark med spenatsallad, proteinrika ägg och grillad skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Grillad skinka

  1. Lägg skinkskivorna på en plåt under grillelementet tills de är knapriga på ena sidan, vänd och grilla tills de är knapriga på den andra sidan.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer och kör till en lätt och krämig sås. Smaka av med salt och ganska mycket svartpeppar.

Spenatsallad

  1. Lägg spenat, champinjoner och ägg i en skål. Vänd försiktigt ner dressingen. Garnerna med den grillade skinkan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Butternutomelett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Krämig spenatsoppa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

Betyg
Betyg
(8)