Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Sött möter salt möter knaprigt i en härlig sallad. Recept ur boken: Sallader året runt, av Mette Løvbom

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 dl mandlar
  • 25 körsbär
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g fetaost
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll balsamvinäger och citronsaft i en kastrull och låt sjuda ca 10 min, tills vätskan blivit simmig. Dra från plattan och låt svalna. Den tjocknar lite mer när den svalnat.
  2. Hacka mandlarna grovt och rosta dem i het, torr panna tills de fått färg och doftar. Ta från spisen och låt svalna.
  3. Kärna ur körsbären och låt rinna av på lite hushållspapper. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla på hälften av dressingen. Lägg på körsbär och smulad fetaost.
  4. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Dra ett varv med svartpepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ädelostpaj med spenat

(5)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Inlagd sill

(15)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Färskostpaj med nässlor

(3)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 dl mandlar
  • 25 körsbär
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g fetaost
  • svartpeppar

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Sött möter salt möter knaprigt i en härlig sallad. Recept ur boken: Sallader året runt, av Mette Løvbom

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll balsamvinäger och citronsaft i en kastrull och låt sjuda ca 10 min, tills vätskan blivit simmig. Dra från plattan och låt svalna. Den tjocknar lite mer när den svalnat.
  2. Hacka mandlarna grovt och rosta dem i het, torr panna tills de fått färg och doftar. Ta från spisen och låt svalna.
  3. Kärna ur körsbären och låt rinna av på lite hushållspapper. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla på hälften av dressingen. Lägg på körsbär och smulad fetaost.
  4. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Dra ett varv med svartpepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ädelostpaj med spenat

(5)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Inlagd sill

(15)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Färskostpaj med nässlor

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies