Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • 200 g svamp, t ex kantareller, i bitar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 150 g färsk eller fryst bladspenat, i bitar
  • 100 g smulad ädelost
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken i hälften av fettet i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut. Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör då och då, fortsätt att späda med buljongen lite åt gången tills allt kokat in och risotton är krämig. Det tar 20-25 minuter.
  2. Stek svampen i hälften av resterande fett i en stor stekpanna. Ta upp på fat. Fräs vitlök och spenat, den djupfrysta väl urkramad, i det sista fettet.
  3. Blanda ner spenat och ost i risotton, smaka av med salt och peppar och toppa med svampen.

Tips

Vinet kan ersättas av buljong och lite pressad saft från en citron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpastroganoff

(129)

Indiskt kryddris

(12)

Kålpudding med ris

(53)

Stroganoff med tofu

(21)

Risfyllda grönsaker

(0)

Tofustroganoff

(16)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Buddha bowl

(8)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • 200 g svamp, t ex kantareller, i bitar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 150 g färsk eller fryst bladspenat, i bitar
  • 100 g smulad ädelost
  • 1 krm svartpeppar

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken i hälften av fettet i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut. Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör då och då, fortsätt att späda med buljongen lite åt gången tills allt kokat in och risotton är krämig. Det tar 20-25 minuter.
  2. Stek svampen i hälften av resterande fett i en stor stekpanna. Ta upp på fat. Fräs vitlök och spenat, den djupfrysta väl urkramad, i det sista fettet.
  3. Blanda ner spenat och ost i risotton, smaka av med salt och peppar och toppa med svampen.

Tips

Vinet kan ersättas av buljong och lite pressad saft från en citron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpastroganoff

(129)

Indiskt kryddris

(12)

Kålpudding med ris

(53)

Stroganoff med tofu

(21)

Risfyllda grönsaker

(0)

Tofustroganoff

(16)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Buddha bowl

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies