Spenatgratäng

Spenatgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Underbart god gratäng med spenat, färska lasagneplattor och chèvre. Passar utmärkt till middag, med kyckling eller som egen rätt i sig.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g chèvre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka.
  2. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.
  3. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform.
  4. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kålrabbi med gnocchi, basilika och parmesan

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med salami och mozzarella

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Pasta med råstekt broccoli och grana padano

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Pastasallad med pesto och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pasta med lövbiff

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Ädelostpasta

Betyg
Betyg
(58)
Spenatgratäng
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g chèvre

Spenatgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Underbart god gratäng med spenat, färska lasagneplattor och chèvre. Passar utmärkt till middag, med kyckling eller som egen rätt i sig.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka.
  2. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.
  3. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform.
  4. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kålrabbi med gnocchi, basilika och parmesan

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med salami och mozzarella

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Pasta med råstekt broccoli och grana padano

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Pastasallad med pesto och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pasta med lövbiff

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Ädelostpasta

Betyg
Betyg
(58)