Spenat- och skinkfylld cannelloni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (26 betyg)

Pastarullar i härlig tomatsås med nyttiga gröna blad och rökt skinka.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g färdig pastasås på burk
  • 3 dl vatten
  • 250 g zucchini
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 200 g riven ost
  • 70 g babyspenat
  • 160 g kokt eller rökt skinka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Späd pastasåsen med vatten och häll hälften av blandningen i en ugnsform. Hyvla zucchinin med en osthyvel till långa skivor. Bred ut lasagneplattorna.
  3. Fördela zucchini, hälften av osten, spenat och skinkskivor på plattorna. Rulla ihop från kortsidan och skär varje rulle i 3 bitar och ställ dem i ugnsformen. Häll över resten av tomatsåsen och osten över rullarna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen tills pastan är mjuk, cirka 20 minuter.

Tips

För vuxnare smaker kanske en ädelost kan passa som fyllning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madeleine

2014-02-14

Jag brukar lägga dom på längden istället. Då täcker såsen bättre och det blir godare!

Carin

2013-09-13

Gjorde egen tomatsås andra gången, blev mycket smakrikare och godare.

Anna

2013-02-11

För lite sås? Behöva vända alla för att de ska bli klara? För låga kanter på formen? Nu förstår jag inte riktigt vad ni beklagar över. Pastarullarna behöver inte på nåt vis vara helt täckta. Och det gör inget om de sticker upp ovanför formens kant. Späder man bara såsen lite med vatten (som det står i receptet) så räcker det gott och väl både för att täcka formens botten och för att toppa rullarna med. Lena, de blir klara ändå. Du behöver inte oroa dig. Jag lovar! :)

Sussi

2012-12-12

Apropå att någon tyckte att det var för mycket fett med ost så lagade jag rätten med riven lättost á 11 % fett, och det gick utmärkt. Däremot blev det inte ett dugg "lättlagat" och likt bilden då coops lasangeplattor gick sönder, precis alla sprack i flera delar. Verkligen ett irritationsmoment när jag lagade denna "enkla" rätt. Det borde ha stått ett ungefärligt mått på ugnsformen (jag fick byta då jag upptäckte att halva "rullarna" stack upp) samt att den skulle ha ganska höga kanter. Men smaken var mild och god.

Checkbox Coop

2012-12-11

Det är viktigt att inte ha för stor för för att det inte ska bli torrt.

Lena

2012-12-10

För lite sås!! Som vanligt när det är lasagneplattor. Var lika dant på ett annat recept. Hur i sjutton ska de bli klara om de inte ligger i sås. Fick vända alla. Nej nu tycker jag det varit så konstiga recept ett tag så nu skiter jag i detta med matkasse!!!

Elin

2012-12-09

Väldigt lättlagat och gott!

Marianne Lindgren

2012-02-05

Jag tycker recepten är för feta, med ost

Liknande recept

Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 240 g färdig pastasås på burk
  • 3 dl vatten
  • 250 g zucchini
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 200 g riven ost
  • 70 g babyspenat
  • 160 g kokt eller rökt skinka

Spenat- och skinkfylld cannelloni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (26 betyg)

Pastarullar i härlig tomatsås med nyttiga gröna blad och rökt skinka.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Späd pastasåsen med vatten och häll hälften av blandningen i en ugnsform. Hyvla zucchinin med en osthyvel till långa skivor. Bred ut lasagneplattorna.
  3. Fördela zucchini, hälften av osten, spenat och skinkskivor på plattorna. Rulla ihop från kortsidan och skär varje rulle i 3 bitar och ställ dem i ugnsformen. Häll över resten av tomatsåsen och osten över rullarna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen tills pastan är mjuk, cirka 20 minuter.

Tips

För vuxnare smaker kanske en ädelost kan passa som fyllning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madeleine

2014-02-14

Jag brukar lägga dom på längden istället. Då täcker såsen bättre och det blir godare!

Carin

2013-09-13

Gjorde egen tomatsås andra gången, blev mycket smakrikare och godare.

Anna

2013-02-11

För lite sås? Behöva vända alla för att de ska bli klara? För låga kanter på formen? Nu förstår jag inte riktigt vad ni beklagar över. Pastarullarna behöver inte på nåt vis vara helt täckta. Och det gör inget om de sticker upp ovanför formens kant. Späder man bara såsen lite med vatten (som det står i receptet) så räcker det gott och väl både för att täcka formens botten och för att toppa rullarna med. Lena, de blir klara ändå. Du behöver inte oroa dig. Jag lovar! :)

Sussi

2012-12-12

Apropå att någon tyckte att det var för mycket fett med ost så lagade jag rätten med riven lättost á 11 % fett, och det gick utmärkt. Däremot blev det inte ett dugg "lättlagat" och likt bilden då coops lasangeplattor gick sönder, precis alla sprack i flera delar. Verkligen ett irritationsmoment när jag lagade denna "enkla" rätt. Det borde ha stått ett ungefärligt mått på ugnsformen (jag fick byta då jag upptäckte att halva "rullarna" stack upp) samt att den skulle ha ganska höga kanter. Men smaken var mild och god.

Checkbox Coop

2012-12-11

Det är viktigt att inte ha för stor för för att det inte ska bli torrt.

Lena

2012-12-10

För lite sås!! Som vanligt när det är lasagneplattor. Var lika dant på ett annat recept. Hur i sjutton ska de bli klara om de inte ligger i sås. Fick vända alla. Nej nu tycker jag det varit så konstiga recept ett tag så nu skiter jag i detta med matkasse!!!

Elin

2012-12-09

Väldigt lättlagat och gott!

Marianne Lindgren

2012-02-05

Jag tycker recepten är för feta, med ost

Liknande recept

Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)