Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fräscht tillbehör på julbordet, som lyfter både skinka och köttbullar. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 apelsiner
  • 2 morötter, hyvlade
  • 100 g spenat
  • 1 dl hasselnötter
  • salt
  • Brynt smör-vinägrett
  • 100 g smör
  • 1 msk sherryvinäger (rödvinsvinäger)

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med kniv och skär sedan i 1 cm tjocka skivor. Fördela på ett fat tillsammans med morötter och spenat. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka grovt.

Smörvinägrett:

  1. Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma, har en gyllene färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål och vispa i vinägern.
  2. Strö nötterna över salladen och skeda över smörvinägretten precis före servering. Smaka av med salt.

Tips

Den här rätten är som godast helt nygjord!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ricotta- och valnötsfyllda tomater

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smördegspaj med zucchini

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Paprikor med fetaost och crème fraiche

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Vitlöksbröd med bruschettaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Majsplättar med avokado-chimichurri

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 apelsiner
  • 2 morötter, hyvlade
  • 100 g spenat
  • 1 dl hasselnötter
  • salt
  • Brynt smör-vinägrett
  • 100 g smör
  • 1 msk sherryvinäger (rödvinsvinäger)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fräscht tillbehör på julbordet, som lyfter både skinka och köttbullar. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med kniv och skär sedan i 1 cm tjocka skivor. Fördela på ett fat tillsammans med morötter och spenat. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka grovt.

Smörvinägrett:

  1. Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma, har en gyllene färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål och vispa i vinägern.
  2. Strö nötterna över salladen och skeda över smörvinägretten precis före servering. Smaka av med salt.

Tips

Den här rätten är som godast helt nygjord!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ricotta- och valnötsfyllda tomater

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smördegspaj med zucchini

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Paprikor med fetaost och crème fraiche

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Vitlöksbröd med bruschettaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Majsplättar med avokado-chimichurri

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)