Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Fräscht tillbehör på julbordet, som lyfter både skinka och köttbullar. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 apelsiner
  • 2 morötter, hyvlade
  • 100 g spenat
  • 1 dl hasselnötter
  • salt
  • Brynt smör-vinägrett
  • 100 g smör
  • 1 msk sherryvinäger (rödvinsvinäger)

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med kniv och skär sedan i 1 cm tjocka skivor. Fördela på ett fat tillsammans med morötter och spenat. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka grovt.

Smörvinägrett:

  1. Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma, har en gyllene färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål och vispa i vinägern.
  2. Strö nötterna över salladen och skeda över smörvinägretten precis före servering. Smaka av med salt.

Tips

Den här rätten är som godast helt nygjord!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortillasnibbar

(24)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 apelsiner
  • 2 morötter, hyvlade
  • 100 g spenat
  • 1 dl hasselnötter
  • salt
  • Brynt smör-vinägrett
  • 100 g smör
  • 1 msk sherryvinäger (rödvinsvinäger)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Fräscht tillbehör på julbordet, som lyfter både skinka och köttbullar. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med kniv och skär sedan i 1 cm tjocka skivor. Fördela på ett fat tillsammans med morötter och spenat. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka grovt.

Smörvinägrett:

  1. Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma, har en gyllene färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål och vispa i vinägern.
  2. Strö nötterna över salladen och skeda över smörvinägretten precis före servering. Smaka av med salt.

Tips

Den här rätten är som godast helt nygjord!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortillasnibbar

(24)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies