För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sparrissoppa med crème fraiche och hamburgerkött

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Toppa sparrissoppan med en god röra av hamburgerkött och crème fraiche.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g grön sparris
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 100 g finstrimlad vårlök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk smör
  • 2 finstrimlade vitlöksklyftor
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dill
  • Topping:
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g rökt, finstrimlat hamburgerkött
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krossad rosépeppar

Gör så här

  1. Skölj och skala sparrisen från mitten och nedåt. Skär, eller bryt bort rotdelen ca 2cm. Dela sparrisen i ca 2 cm tjocka bitar.
  2. Fräs vårlök, sparrisskal, rotbitar och vitök i smör utan att det tar färg. Slå på vinet och hönsbuljongen. Koka i 10 min. Tillsätt grädden och sparrisbitarna och koka i ytterligare 10 min. Lyft upp och spara sparrisbitarna, mixa och sila soppan.
  3. Salta och peppra. Koka soppan tillsammans med sparrisbitarna i 5 min till. Strö över gräslök och dill.

Topping

  1. Blanda creme-fraichen med hamburgerköttet, salt, svartpeppar och rosèpeppar.

Servering

Grissinis eller filloncinis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Kycklingfilé med pumpa

(1)

Spaghetti med tomat och fetaost

(12)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Belugalasagne

(38)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Lax- och spenatpaj

(95)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g grön sparris
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 100 g finstrimlad vårlök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk smör
  • 2 finstrimlade vitlöksklyftor
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dill
  • Topping:
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g rökt, finstrimlat hamburgerkött
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krossad rosépeppar

Sparrissoppa med crème fraiche och hamburgerkött

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Toppa sparrissoppan med en god röra av hamburgerkött och crème fraiche.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och skala sparrisen från mitten och nedåt. Skär, eller bryt bort rotdelen ca 2cm. Dela sparrisen i ca 2 cm tjocka bitar.
  2. Fräs vårlök, sparrisskal, rotbitar och vitök i smör utan att det tar färg. Slå på vinet och hönsbuljongen. Koka i 10 min. Tillsätt grädden och sparrisbitarna och koka i ytterligare 10 min. Lyft upp och spara sparrisbitarna, mixa och sila soppan.
  3. Salta och peppra. Koka soppan tillsammans med sparrisbitarna i 5 min till. Strö över gräslök och dill.

Topping

  1. Blanda creme-fraichen med hamburgerköttet, salt, svartpeppar och rosèpeppar.

Servering

Grissinis eller filloncinis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Kycklingfilé med pumpa

(1)

Spaghetti med tomat och fetaost

(12)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Belugalasagne

(38)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Lax- och spenatpaj

(95)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)