Sparrissoppa

Betyg (1-5):
1.6 (5 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g sparris, soppsparris på burk
  • 1 liter sparrisspad + vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk vetemjöl
  • fyra kryddor
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • persilja
  • salt

Gör så här

  1. Häll av spadet på sparrisen. Koka upp spad, vatten och buljongtärningar. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning. Häll den i buljongen och koka 3-5 min. Smaka av med salt och Fyra kryddor.
  2. Vispa ihop äggulor och grädde. Lyft kastrullen från värmen. Häll i äggblandningen under kraftig vispning. Soppan får sedan inte koka. Lägg i sparrisen och blanda i hackad persilja.
  3. Servera omedelbart med t ex Oststänger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g sparris, soppsparris på burk
  • 1 liter sparrisspad + vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk vetemjöl
  • fyra kryddor
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • persilja
  • salt

Sparrissoppa

Betyg (1-5):
1.6 (5 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av spadet på sparrisen. Koka upp spad, vatten och buljongtärningar. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning. Häll den i buljongen och koka 3-5 min. Smaka av med salt och Fyra kryddor.
  2. Vispa ihop äggulor och grädde. Lyft kastrullen från värmen. Häll i äggblandningen under kraftig vispning. Soppan får sedan inte koka. Lägg i sparrisen och blanda i hackad persilja.
  3. Servera omedelbart med t ex Oststänger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies