Sparrissoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (8 betyg)

Krämig sparrissoppa med persilja och grädde. Enkel att göra passar en fint till förrätt eller middag.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g sparris, soppsparris på burk
  • 1 liter sparrisspad + vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk vetemjöl
  • fyra kryddor
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • persilja
  • salt

Gör så här

  1. Häll av spadet på sparrisen. Koka upp spad, vatten och buljongtärningar. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning. Häll den i buljongen och koka 3-5 min. Smaka av med salt och fyra kryddor.
  2. Vispa ihop äggulor och grädde. Lyft kastrullen från värmen. Häll i äggblandningen under kraftig vispning. Soppan får sedan inte koka. Lägg i sparrisen och blanda i hackad persilja.
  3. Servera omedelbart med t ex oststänger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolisoppa med rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Enkel sparrissoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g sparris, soppsparris på burk
  • 1 liter sparrisspad + vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk vetemjöl
  • fyra kryddor
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • persilja
  • salt

Sparrissoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (8 betyg)

Krämig sparrissoppa med persilja och grädde. Enkel att göra passar en fint till förrätt eller middag.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av spadet på sparrisen. Koka upp spad, vatten och buljongtärningar. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning. Häll den i buljongen och koka 3-5 min. Smaka av med salt och fyra kryddor.
  2. Vispa ihop äggulor och grädde. Lyft kastrullen från värmen. Häll i äggblandningen under kraftig vispning. Soppan får sedan inte koka. Lägg i sparrisen och blanda i hackad persilja.
  3. Servera omedelbart med t ex oststänger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolisoppa med rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Enkel sparrissoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)