Sparrisomelett i ugn

Betyg (1-5):
3.93 (30 betyg)

En ugnsomelett med sparris och zucchini, god att servera med rivna morötter. Proteinrik och mättande!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 12 små ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g fryst grön sparris, tinad
  • 0.5 zucchini, tunt hyvlad
  • 75 g riven cheddarost
  • 300 g morot, till servering

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smörj en ugnsform och varva zucchiniskivor med riven ost.
  2. Lägg på sparrisen, häll över äggblandnigen och grädda mitt i ugnen tills omeletten stelnat och har fin färg, ca 30 min. Servera med rivna morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-05

Hej Anita! Osten ska varvas med zucchinin innan den gräddas! Lycka till i köket!

Anita

2019-10-31

Är det en miss med osten. Ska den strös på efter, eller före gräddning?

Emelie

2019-09-27

Vår behövde ganska mycket längre tid i ugnen, kanske vi hade för stor form. Annars super gott! Man kan gott ta i lite när de gäller salt och peppar :)

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(56)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lökpaj med smördeg

(33)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(122)

Kycklingbollar med dill och citron

(59)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 12 små ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g fryst grön sparris, tinad
  • 0.5 zucchini, tunt hyvlad
  • 75 g riven cheddarost
  • 300 g morot, till servering

Sparrisomelett i ugn

Betyg (1-5):
3.93 (30 betyg)

En ugnsomelett med sparris och zucchini, god att servera med rivna morötter. Proteinrik och mättande!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smörj en ugnsform och varva zucchiniskivor med riven ost.
  2. Lägg på sparrisen, häll över äggblandnigen och grädda mitt i ugnen tills omeletten stelnat och har fin färg, ca 30 min. Servera med rivna morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-05

Hej Anita! Osten ska varvas med zucchinin innan den gräddas! Lycka till i köket!

Anita

2019-10-31

Är det en miss med osten. Ska den strös på efter, eller före gräddning?

Emelie

2019-09-27

Vår behövde ganska mycket längre tid i ugnen, kanske vi hade för stor form. Annars super gott! Man kan gott ta i lite när de gäller salt och peppar :)

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(56)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lökpaj med smördeg

(33)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(122)

Kycklingbollar med dill och citron

(59)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies