Sparrisomelett i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (57 betyg)

En ugnsomelett med sparris och zucchini, god att servera med rivna morötter. Proteinrik och mättande!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 små ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g fryst grön sparris, tinad
  • 0.5 zucchini, tunt hyvlad
  • 75 g riven cheddarost
  • 300 g morot, till servering

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smörj en ugnsform och varva zucchiniskivor med riven ost.
  2. Lägg på sparrisen, häll över äggblandnigen och grädda mitt i ugnen tills omeletten stelnat och har fin färg, ca 30 min. Servera med rivna morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-05

Hej Anita! Osten ska varvas med zucchinin innan den gräddas! Lycka till i köket!

Anita

2019-10-31

Är det en miss med osten. Ska den strös på efter, eller före gräddning?

Emelie

2019-09-27

Vår behövde ganska mycket längre tid i ugnen, kanske vi hade för stor form. Annars super gott! Man kan gott ta i lite när de gäller salt och peppar :)

Liknande recept

Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kycklinggryta med indiska smaker

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lappskojs på pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Lotta Lundgren - Couscous med tomat och fisk

Betyg
Betyg
(46)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 12 små ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g fryst grön sparris, tinad
  • 0.5 zucchini, tunt hyvlad
  • 75 g riven cheddarost
  • 300 g morot, till servering

Sparrisomelett i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (57 betyg)

En ugnsomelett med sparris och zucchini, god att servera med rivna morötter. Proteinrik och mättande!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smörj en ugnsform och varva zucchiniskivor med riven ost.
  2. Lägg på sparrisen, häll över äggblandnigen och grädda mitt i ugnen tills omeletten stelnat och har fin färg, ca 30 min. Servera med rivna morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-05

Hej Anita! Osten ska varvas med zucchinin innan den gräddas! Lycka till i köket!

Anita

2019-10-31

Är det en miss med osten. Ska den strös på efter, eller före gräddning?

Emelie

2019-09-27

Vår behövde ganska mycket längre tid i ugnen, kanske vi hade för stor form. Annars super gott! Man kan gott ta i lite när de gäller salt och peppar :)

Liknande recept

Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kycklinggryta med indiska smaker

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lappskojs på pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Lotta Lundgren - Couscous med tomat och fisk

Betyg
Betyg
(46)