

Sparrisomelett i ugn
En ugnsomelett med sparris och zucchini, god att servera med rivna morötter. Proteinrik och mättande!
- 12 små ägg
- 2.5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 200 g fryst grön sparris, tinad
- 0.5 zucchini, tunt hyvlad
- 75 g riven cheddarost
- 300 g morot, till servering
Gör så här
- Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smörj en ugnsform och varva zucchiniskivor med riven ost.
- Lägg på sparrisen, häll över äggblandnigen och grädda mitt i ugnen tills omeletten stelnat och har fin färg, ca 30 min. Servera med rivna morötter.
Sparrisomelett i ugn
En ugnsomelett med sparris och zucchini, god att servera med rivna morötter. Proteinrik och mättande!
Gör så här
- Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smörj en ugnsform och varva zucchiniskivor med riven ost.
- Lägg på sparrisen, häll över äggblandnigen och grädda mitt i ugnen tills omeletten stelnat och har fin färg, ca 30 min. Servera med rivna morötter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-05
Hej Anita! Osten ska varvas med zucchinin innan den gräddas! Lycka till i köket!
2019-10-31
Är det en miss med osten. Ska den strös på efter, eller före gräddning?
2019-09-27
Vår behövde ganska mycket längre tid i ugnen, kanske vi hade för stor form. Annars super gott! Man kan gott ta i lite när de gäller salt och peppar :)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-05
Hej Anita! Osten ska varvas med zucchinin innan den gräddas! Lycka till i köket!
Anita
2019-10-31
Är det en miss med osten. Ska den strös på efter, eller före gräddning?
Emelie
2019-09-27
Vår behövde ganska mycket längre tid i ugnen, kanske vi hade för stor form. Annars super gott! Man kan gott ta i lite när de gäller salt och peppar :)