Sparris i ugn med tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ugnsbakad sparris med oliver, tomat, vitlöksklyftor och pressad citron. Fantastiskt gott, och enkelt!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g grön sparris
  • 1 dl svarta oliver
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk basilikablad eller rucolablad (eller efter smak)
  • 1 msk pressad lime eller citron

Gör så här

  1. Blanda sparris, oliver, tomater och vitlök med hälften av oljan i en grillform eller en vanlig folieform.
  2. Ställ formen på grillgallret och baka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10 minuter. Rör försiktigt om då och då. Strö på lite salt och peppar. Blanda i det gröna, citrussaften och resten av oljan.

Servering

Servera till grillat kött eller som grön rätt med kokt färskpotatis och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegetariska portionspajer

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel potatisgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g grön sparris
  • 1 dl svarta oliver
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk basilikablad eller rucolablad (eller efter smak)
  • 1 msk pressad lime eller citron

Sparris i ugn med tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ugnsbakad sparris med oliver, tomat, vitlöksklyftor och pressad citron. Fantastiskt gott, och enkelt!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda sparris, oliver, tomater och vitlök med hälften av oljan i en grillform eller en vanlig folieform.
  2. Ställ formen på grillgallret och baka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10 minuter. Rör försiktigt om då och då. Strö på lite salt och peppar. Blanda i det gröna, citrussaften och resten av oljan.

Servering

Servera till grillat kött eller som grön rätt med kokt färskpotatis och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegetariska portionspajer

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel potatisgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)