För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sparris i ugn med tomater

Betyg (1-5):
3.44 (16 betyg)

Ugnsbakad sparris med oliver, tomat, vitlöksklyftor och pressad citron. Fantastiskt gott, och enkelt!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g grön sparris
  • 1 dl svarta oliver
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk basilikablad eller rucolablad (eller efter smak)
  • 1 msk pressad lime eller citron

Gör så här

  1. Blanda sparris, oliver, tomater och vitlök med hälften av oljan i en grillform eller en vanlig folieform.
  2. Ställ formen på grillgallret och baka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10 minuter. Rör försiktigt om då och då. Strö på lite salt och peppar. Blanda i det gröna, citrussaften och resten av oljan.

Servering

Servera till grillat kött eller som grön rätt med kokt färskpotatis och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(2)

Enkel potatisgratäng

(12)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Vegetariska portionspajer

(14)

Primörpaj

(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g grön sparris
  • 1 dl svarta oliver
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk basilikablad eller rucolablad (eller efter smak)
  • 1 msk pressad lime eller citron

Sparris i ugn med tomater

Betyg (1-5):
3.44 (16 betyg)

Ugnsbakad sparris med oliver, tomat, vitlöksklyftor och pressad citron. Fantastiskt gott, och enkelt!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda sparris, oliver, tomater och vitlök med hälften av oljan i en grillform eller en vanlig folieform.
  2. Ställ formen på grillgallret och baka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10 minuter. Rör försiktigt om då och då. Strö på lite salt och peppar. Blanda i det gröna, citrussaften och resten av oljan.

Servering

Servera till grillat kött eller som grön rätt med kokt färskpotatis och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(2)

Enkel potatisgratäng

(12)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Vegetariska portionspajer

(14)

Primörpaj

(9)