Spagetti med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
3 (12 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 320 g spagetti
  • färsk basilika
  • riven parmesan
  • Kycklingfärssås:
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 morot, grovriven
  • 100 g rotselleri, grovriven eller 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen. Salta och peppra. Tillsätt morot, selleri, lök, vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, fond, timjan och ev chiliflakes. Låt småputtra ca 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med såsen och toppa med basilika och riven parmesan.

Tips

För mer djup i smaken häll i en skvätt rödvin eller balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Piccata med ratatouille

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Ost- och pestofylld kyckling

(17)

Caesarsallad med kyckling

(32)

Ratatouille med halloumipanerad kyckling

(7)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 320 g spagetti
  • färsk basilika
  • riven parmesan
  • Kycklingfärssås:
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 morot, grovriven
  • 100 g rotselleri, grovriven eller 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt

Spagetti med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
3 (12 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen. Salta och peppra. Tillsätt morot, selleri, lök, vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, fond, timjan och ev chiliflakes. Låt småputtra ca 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med såsen och toppa med basilika och riven parmesan.

Tips

För mer djup i smaken häll i en skvätt rödvin eller balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Piccata med ratatouille

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Ost- och pestofylld kyckling

(17)

Caesarsallad med kyckling

(32)

Ratatouille med halloumipanerad kyckling

(7)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies