För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Spagetti carbonara - kolarhustruns spagetti

Betyg (1-5):
3.75 (28 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g spagetti
  • 300 g rökt eller rimmat sidfläsk, skinka, bog eller bacon
  • 0.5 gul lök
  • 4 äggulor
  • 0.5 dl vatten eller grädde
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spagettin i en rymlig kastrull. Häll av kokvattnet.
  2. Strimla det rökta köttet och fräs det i en stekpanna. Skala och hacka lök, lägg den i stekpannan när fläsket fått färg. Stek fläsket knaprigt. Blanda äggulor, vatten och olja. Lägg fläsk, lök och äggblandning i den nykokta pastan och rör om. Lägg upp i djupa tallrikar och strö över parmesan. Peppra.

Servering

Servera med en blandad sallad eller tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lyran

2013-10-20

Har alltid använt bacon tidigare, rimmat stekfläsk gav en mera vuxen smak, jättegott.

Liknande recept

Fläskfilé med balsamicosky

(40)

Fläskfilé med äppelsås

(26)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(17)

Pelles pennepasta med bacon

(18)

Pastitio

(53)

Pasta med mustig bolognese

(7)

Skink- och champinjonpasta

(4)

Pasta med rökt fläsk

(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g spagetti
  • 300 g rökt eller rimmat sidfläsk, skinka, bog eller bacon
  • 0.5 gul lök
  • 4 äggulor
  • 0.5 dl vatten eller grädde
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven parmesan
  • svartpeppar

Spagetti carbonara - kolarhustruns spagetti

Betyg (1-5):
3.75 (28 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka spagettin i en rymlig kastrull. Häll av kokvattnet.
  2. Strimla det rökta köttet och fräs det i en stekpanna. Skala och hacka lök, lägg den i stekpannan när fläsket fått färg. Stek fläsket knaprigt. Blanda äggulor, vatten och olja. Lägg fläsk, lök och äggblandning i den nykokta pastan och rör om. Lägg upp i djupa tallrikar och strö över parmesan. Peppra.

Servering

Servera med en blandad sallad eller tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lyran

2013-10-20

Har alltid använt bacon tidigare, rimmat stekfläsk gav en mera vuxen smak, jättegott.

Liknande recept

Fläskfilé med balsamicosky

(40)

Fläskfilé med äppelsås

(26)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(17)

Pelles pennepasta med bacon

(18)

Pastitio

(53)

Pasta med mustig bolognese

(7)

Skink- och champinjonpasta

(4)

Pasta med rökt fläsk

(8)