Souvlaki

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Ört och vinmarinerat kött på en pinne. Perfekt för sommargrillen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 500 g mört benfritt lamm, nöt - eller griskött
  • 1 msk olivolja
  • Marinad:
  • 2 lagerblad
  • 1 msk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl rött eller vitt vin eller matlagningsvin
  • Tomat- och koriandersalsa:
  • 5 tomater, i små träningar
  • 1 finhackad gul eller röd lök
  • 1 dl hackad korianderblad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i 2x2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Låt stå svalt några timmar.
  2. Trä köttet på spetten, pensla med olja och grilla tills det precis är genomstekt, 3-4 minuter. Salta. (Spetten kan också stekas i ugnen i 225º ca 10 minuter.)
  3. Servera spetten med tillbehören. Potatis- och chèvrepaj med nötter passar också bra till.

Tomat- och koriandersalsa

  1. Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ i kylen att mogna minst 1 timme.

Servering

Servera som tillbehör till grillade kött-, skaldjurs- eller fiskrätter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(8)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Fläskwok med cashewnötter

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(11)

Bönpastasallad med grillbacon

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 500 g mört benfritt lamm, nöt - eller griskött
  • 1 msk olivolja
  • Marinad:
  • 2 lagerblad
  • 1 msk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl rött eller vitt vin eller matlagningsvin
  • Tomat- och koriandersalsa:
  • 5 tomater, i små träningar
  • 1 finhackad gul eller röd lök
  • 1 dl hackad korianderblad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar

Souvlaki

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Ört och vinmarinerat kött på en pinne. Perfekt för sommargrillen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i 2x2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Låt stå svalt några timmar.
  2. Trä köttet på spetten, pensla med olja och grilla tills det precis är genomstekt, 3-4 minuter. Salta. (Spetten kan också stekas i ugnen i 225º ca 10 minuter.)
  3. Servera spetten med tillbehören. Potatis- och chèvrepaj med nötter passar också bra till.

Tomat- och koriandersalsa

  1. Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ i kylen att mogna minst 1 timme.

Servering

Servera som tillbehör till grillade kött-, skaldjurs- eller fiskrätter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(8)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Fläskwok med cashewnötter

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(11)

Bönpastasallad med grillbacon

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies