Sötsur soppa med räkor och tofu
  • Tid 20 min

Sötsur soppa med räkor och tofu

0 (0 betyg)

En riktigt läcker sopppa med fläskfilé, salladslök och bambuskott.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter hönsbuljong
  • 100 g finstrimlad fläskfilé
  • 4 tunt skivade champinjoner eller shiitake
  • 0.5 dl tunt skivad röd salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 50 g finstrimlad bambuskott på burk
  • 1 dl skalade och hackade räkor
  • 2 msk gröna ärtor
  • 50 g tärnad, hård tofu
  • 1 ägg
  • 1 tsk sesamolja
Het sötsur sås:
  • 2 msk soja
  • 3 msk vinäger
  • 2 msk majsena
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk torkad chili (oriental)
  • 1 krm peppar, efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med att blanda samman såsen och ställ den åt sidan. Koka upp buljongen. Lägg i kött och svamp och låt sjuda 8 minuter. Ta grytan från värmen och skumma av ytan.

  2. 2

    Tillsätt lök, bambuskott, hackade räkor, ärter och eventuellt tofu. Blanda ner såsen och koka ytterligare, ca 3 minuter. Ta grytan från värmen. Vispa upp ägget och häll det försiktigt i en tunn stråle på ytan av soppan. Droppa sesamoljan i soppan och servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Soppan blir god också utan tofu, men om man vill vara trogen originalreceptet så ska den vara med.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar