För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sötsalta nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Gör din egen goda nötblandning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl hel, oskalad mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 dl torkad frukt t ex tranbär, russin, tranbär, russin,
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta nötter och solrosfrön i en torr het panna. Rör om då och då så att de blir jämnt rostade.
  2. Blanda socker, salt och kajennpeppar i en bunke där nötterna får plats.
  3. Blanda vatten, honung och rapsolja i en kastrull och koka upp. Rör ner nötter och frön i honungslagen. Rör sedan ner allting snabbt i sockerkryddblandningen i bunken.
  4. Rör om tills alla nötter och frön är täckta. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper för att svalna. Rör ihop med den torkade frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



margoth

2013-02-28

min syster gjorde dessa till drinken i lördags men hade ingen cayennepeppar, tog o smulade chiliflakes istället. SÅÅÅ goda!!

Liknande recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Nyfikenbollar

(12)

Saltrostade mandlar

(6)

Yoghurt- och valnötsdipp

(1)

Varma mandlar

(1)

Julskinka med frörock

(0)

Romescosalsa

(0)

Krossade cashewnötter med paprika

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl hel, oskalad mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 dl torkad frukt t ex tranbär, russin, tranbär, russin,
  • 1.5 tsk salt

Sötsalta nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Gör din egen goda nötblandning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötter och solrosfrön i en torr het panna. Rör om då och då så att de blir jämnt rostade.
  2. Blanda socker, salt och kajennpeppar i en bunke där nötterna får plats.
  3. Blanda vatten, honung och rapsolja i en kastrull och koka upp. Rör ner nötter och frön i honungslagen. Rör sedan ner allting snabbt i sockerkryddblandningen i bunken.
  4. Rör om tills alla nötter och frön är täckta. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper för att svalna. Rör ihop med den torkade frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



margoth

2013-02-28

min syster gjorde dessa till drinken i lördags men hade ingen cayennepeppar, tog o smulade chiliflakes istället. SÅÅÅ goda!!

Liknande recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Nyfikenbollar

(12)

Saltrostade mandlar

(6)

Yoghurt- och valnötsdipp

(1)

Varma mandlar

(1)

Julskinka med frörock

(0)

Romescosalsa

(0)

Krossade cashewnötter med paprika

(8)