Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg (1-5):
4.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 sötpotatis (ca 350 g)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • Tranbärsvinägrett:
  • 0.5 dl tinade tranbär
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk agavesirap eller honung
  • 1 msk vinäger, t ex äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Sjud linserna mjuka i saltat vatten ca 15 min. De ska fortfarande ha tuggmotstånd.
  2. Skala sötpotatisen och dela på längden. Skär varje halva i 1 cm tjocka halvmånar. Fördela på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mjuka till fin färg, ca 20 min (eller grilla!).
  3. Riv loss mindre bitar av grönkålsbladen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kålen hastigt – vänd runt bladen så de inte blir brända. Salta.

Tranbärsvinägrett:

  1. Mixa bären med olja, sirap och vinäger till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Varva sötpotatis, linser, grönkål och tomater på ett stort fat. Ringla över vinägretten och servera direkt.

Tips

Prova att byta ut linserna mot dina favoritbönor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-08-16

Till Anna: För att dressingen ska bli slät behöver man mixa tranbären. Går lika bra att göra med mixerstav, i en mixer som matberedare.

Anna

2016-08-03

Supergod sallad! En undran, det står att man ska mixa dressingen. Vad menas med det?

Ingeborg

2016-05-04

Jag bytte ut tranbär mot havtorn - fantastiskt!

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Brunchplåt

(33)

Bruschetta med kyckling

(8)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 sötpotatis (ca 350 g)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • Tranbärsvinägrett:
  • 0.5 dl tinade tranbär
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk agavesirap eller honung
  • 1 msk vinäger, t ex äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg (1-5):
4.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Sjud linserna mjuka i saltat vatten ca 15 min. De ska fortfarande ha tuggmotstånd.
  2. Skala sötpotatisen och dela på längden. Skär varje halva i 1 cm tjocka halvmånar. Fördela på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mjuka till fin färg, ca 20 min (eller grilla!).
  3. Riv loss mindre bitar av grönkålsbladen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kålen hastigt – vänd runt bladen så de inte blir brända. Salta.

Tranbärsvinägrett:

  1. Mixa bären med olja, sirap och vinäger till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Varva sötpotatis, linser, grönkål och tomater på ett stort fat. Ringla över vinägretten och servera direkt.

Tips

Prova att byta ut linserna mot dina favoritbönor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-08-16

Till Anna: För att dressingen ska bli slät behöver man mixa tranbären. Går lika bra att göra med mixerstav, i en mixer som matberedare.

Anna

2016-08-03

Supergod sallad! En undran, det står att man ska mixa dressingen. Vad menas med det?

Ingeborg

2016-05-04

Jag bytte ut tranbär mot havtorn - fantastiskt!

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Brunchplåt

(33)

Bruschetta med kyckling

(8)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies