Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.91 (11 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 sötpotatis (ca 350 g)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • Tranbärsvinägrett:
  • 0.5 dl tinade tranbär
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk agavesirap eller honung
  • 1 msk vinäger, t ex äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Sjud linserna mjuka i saltat vatten ca 15 min. De ska fortfarande ha tuggmotstånd.
  2. Skala sötpotatisen och dela på längden. Skär varje halva i 1 cm tjocka halvmånar. Fördela på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mjuka till fin färg, ca 20 min (eller grilla!).
  3. Riv loss mindre bitar av grönkålsbladen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kålen hastigt – vänd runt bladen så de inte blir brända. Salta.

Tranbärsvinägrett:

  1. Mixa bären med olja, sirap och vinäger till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Varva sötpotatis, linser, grönkål och tomater på ett stort fat. Ringla över vinägretten och servera direkt.

Tips

Prova att byta ut linserna mot dina favoritbönor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-08-16

Till Anna: För att dressingen ska bli slät behöver man mixa tranbären. Går lika bra att göra med mixerstav, i en mixer som matberedare.

Anna

2016-08-03

Supergod sallad! En undran, det står att man ska mixa dressingen. Vad menas med det?

Ingeborg

2016-05-04

Jag bytte ut tranbär mot havtorn - fantastiskt!

Liknande recept

Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 sötpotatis (ca 350 g)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • Tranbärsvinägrett:
  • 0.5 dl tinade tranbär
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk agavesirap eller honung
  • 1 msk vinäger, t ex äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.91 (11 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Sjud linserna mjuka i saltat vatten ca 15 min. De ska fortfarande ha tuggmotstånd.
  2. Skala sötpotatisen och dela på längden. Skär varje halva i 1 cm tjocka halvmånar. Fördela på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mjuka till fin färg, ca 20 min (eller grilla!).
  3. Riv loss mindre bitar av grönkålsbladen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kålen hastigt – vänd runt bladen så de inte blir brända. Salta.

Tranbärsvinägrett:

  1. Mixa bären med olja, sirap och vinäger till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Varva sötpotatis, linser, grönkål och tomater på ett stort fat. Ringla över vinägretten och servera direkt.

Tips

Prova att byta ut linserna mot dina favoritbönor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-08-16

Till Anna: För att dressingen ska bli slät behöver man mixa tranbären. Går lika bra att göra med mixerstav, i en mixer som matberedare.

Anna

2016-08-03

Supergod sallad! En undran, det står att man ska mixa dressingen. Vad menas med det?

Ingeborg

2016-05-04

Jag bytte ut tranbär mot havtorn - fantastiskt!

Liknande recept

Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)