Sötpotatispizza med sriracha och koriander

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Pizza eller flarn, det är som man vill. Men sötpotatisen läggs på tunna ark av filodeg, smaksätts med vitlöksolja och toppas med ost. Degen blir krispig, fyllningen mjuk och söt. Ringla över het srirachasås och en god majonnäs. Några korianderblad och lite pressad lime ger det där sista oemotståndliga!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 0.5 paket färsk filodeg (5 ark)
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 350 g sötpotatis
  • 1 msk flingsalt
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • Till servering:
  • srirachasås
  • majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla arket med olja blandat med vitlök. Lägg på ett ark till och pensla igen. Upprepa med resten av arken.
  2. Skala och skär sötpotatisen i tunna skivor, gärna med mandolin. Fördela potatisen på filodegen, salta och strö över ost. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Toppa pizzan med koriander och ringla över srirachasås och majonnäs. Servera direkt med limeklyftor.

Tips

Det blir lättare att ringla ut majonnäsen om den späds med lite vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-11-06

Jag bytte filodegen mot ett pizzakit och använde både degen och tomatsåsen, som jag la under potatisen. Majonäsen kändes överflödig, annars supergott!

Liknande recept

Friterade potatisbullar

(18)

Stompad jansson

(6)

Rotfruktschips med löjromsdipp

(9)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Samosas

(2)

Potatispizza

(7)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Snittar med gubbröra i tunnbröd

(23)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 paket färsk filodeg (5 ark)
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 350 g sötpotatis
  • 1 msk flingsalt
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • Till servering:
  • srirachasås
  • majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor

Sötpotatispizza med sriracha och koriander

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Pizza eller flarn, det är som man vill. Men sötpotatisen läggs på tunna ark av filodeg, smaksätts med vitlöksolja och toppas med ost. Degen blir krispig, fyllningen mjuk och söt. Ringla över het srirachasås och en god majonnäs. Några korianderblad och lite pressad lime ger det där sista oemotståndliga!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla arket med olja blandat med vitlök. Lägg på ett ark till och pensla igen. Upprepa med resten av arken.
  2. Skala och skär sötpotatisen i tunna skivor, gärna med mandolin. Fördela potatisen på filodegen, salta och strö över ost. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Toppa pizzan med koriander och ringla över srirachasås och majonnäs. Servera direkt med limeklyftor.

Tips

Det blir lättare att ringla ut majonnäsen om den späds med lite vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-11-06

Jag bytte filodegen mot ett pizzakit och använde både degen och tomatsåsen, som jag la under potatisen. Majonäsen kändes överflödig, annars supergott!

Liknande recept

Friterade potatisbullar

(18)

Stompad jansson

(6)

Rotfruktschips med löjromsdipp

(9)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Samosas

(2)

Potatispizza

(7)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Snittar med gubbröra i tunnbröd

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies