Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

De här godingarna gör sig fint till en välkomstdrink! Recept av Eleonora Von Essen ur kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 15 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 200 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • 75 g krämig ädelost, t ex St Agur
  • 1 päron
  • 0.5 dl valnötter
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Tvätta sötpotatisen och skiva tunt med mandolin. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fördela dem på plåten. Rosta krispiga mitt i ugnen, 30–40 min. Fördela chipsen på ett fat och klicka på lite ädelost. Toppa med tunt skivat päron, grovhackade valnötter och repade timjanblad.

Tips

Jordärtskocka eller rödbetor är också goda att rosta till chips.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 200 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • 75 g krämig ädelost, t ex St Agur
  • 1 päron
  • 0.5 dl valnötter
  • färsk timjan

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

De här godingarna gör sig fint till en välkomstdrink! Recept av Eleonora Von Essen ur kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 15 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Tvätta sötpotatisen och skiva tunt med mandolin. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fördela dem på plåten. Rosta krispiga mitt i ugnen, 30–40 min. Fördela chipsen på ett fat och klicka på lite ädelost. Toppa med tunt skivat päron, grovhackade valnötter och repade timjanblad.

Tips

Jordärtskocka eller rödbetor är också goda att rosta till chips.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies