
Sötpotatisburgare
En ny variant på burgare tas tacksamt emot. Mums!
- (14)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 7 dl skalad, fint riven sötpotatis (ca 700 g)
- 3.5 dl havregryn
- 1.5 msk raps- eller olivolja
- 2 ägg
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk hackad färsk basilika
- olja till stekning
- 0.5 tsk salt
- Vitlöksmajonnäs:
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 0.5 msk sambal oelek
- 1 dl majonnäs
- Tillbehör:
- hamburgerbröd, skivade avokador, skivad rödlök, färsk spenat, skivad tomat, solrosskott
Gör så här
- Skala och riv lök och vitlök. Blanda alla ingredienser och forma burgare.
- Stek i olja på ganska låg värme på båda sidor till fin färg, 8–10 min. Salta och peppra ev lite extra.
- Lägg ihop burgare med tillbehören och vitlöksmajonnäs.
Vitlöksmajonnäs:
- Blanda vitlök och sambal oelek med majonnäsen.
Tips

Använd havregryn på rent havre och glutenfria hamburgerbröd för glutenfria burgare.
Liknande recept
Sötpotatisburgare
En ny variant på burgare tas tacksamt emot. Mums!
Gör så här
- Skala och riv lök och vitlök. Blanda alla ingredienser och forma burgare.
- Stek i olja på ganska låg värme på båda sidor till fin färg, 8–10 min. Salta och peppra ev lite extra.
- Lägg ihop burgare med tillbehören och vitlöksmajonnäs.
Vitlöksmajonnäs:
- Blanda vitlök och sambal oelek med majonnäsen.
Tips

Använd havregryn på rent havre och glutenfria hamburgerbröd för glutenfria burgare.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-11-27
Gott recept. Burgarna kan bli lite lösa men det är bra att degen får vila lite så att havregrynen tar in fukten och gör degen mer formbar .Jag tillsatte 2 msk kokosmjölk och kokosflinger och lite gurkmeja för att ge lite mer intressant smak.När man steker dom måste man vänta lite och inte vilja vända dem för snabbt för då kan de falla isär.
2017-02-25
Mycket gott!!
2016-01-16
Ok smak, omöjligt att steka biffen i ett stycke.
2016-01-08
Jättegott!!!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Christiaan
2018-11-27
Gott recept. Burgarna kan bli lite lösa men det är bra att degen får vila lite så att havregrynen tar in fukten och gör degen mer formbar .Jag tillsatte 2 msk kokosmjölk och kokosflinger och lite gurkmeja för att ge lite mer intressant smak.När man steker dom måste man vänta lite och inte vilja vända dem för snabbt för då kan de falla isär.
Anna
2017-02-25
Mycket gott!!
Louise
2016-01-16
Ok smak, omöjligt att steka biffen i ett stycke.
Christine Persson
2016-01-08
Jättegott!!!