Sötpotatisburgare

Betyg (1-5):
3.67 (30 betyg)

En ny variant på burgare tas tacksamt emot. Mums!

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 dl skalad, fint riven sötpotatis (ca 700 g)
  • 3.5 dl havregryn
  • 1.5 msk raps- eller olivolja
  • 2 ägg
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • olja till stekning
  • Vitlöksmajonnäs:
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 dl majonnäs
  • Tillbehör:
  • hamburgerbröd, skivade avokador, skivad rödlök, färsk spenat, skivad tomat, solrosskott

Gör så här

  1. Skala och riv lök och vitlök. Blanda alla ingredienser och forma burgare.
  2. Stek i olja på ganska låg värme på båda sidor till fin färg, 8–10 min. Salta och peppra ev lite extra.
  3. Lägg ihop burgare med tillbehören och vitlöksmajonnäs.

Vitlöksmajonnäs:

  1. Blanda vitlök och sambal oelek med majonnäsen.

Tips

Använd havregryn på rent havre och glutenfria hamburgerbröd för glutenfria burgare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christiaan

2018-11-27

Gott recept. Burgarna kan bli lite lösa men det är bra att degen får vila lite så att havregrynen tar in fukten och gör degen mer formbar .Jag tillsatte 2 msk kokosmjölk och kokosflinger och lite gurkmeja för att ge lite mer intressant smak.När man steker dom måste man vänta lite och inte vilja vända dem för snabbt för då kan de falla isär.

Anna

2017-02-25

Mycket gott!!

Louise

2016-01-16

Ok smak, omöjligt att steka biffen i ett stycke.

Christine Persson

2016-01-08

Jättegott!!!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(85)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Bowl med sashimilax

(3)

Klassisk lasagne

(64)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 dl skalad, fint riven sötpotatis (ca 700 g)
  • 3.5 dl havregryn
  • 1.5 msk raps- eller olivolja
  • 2 ägg
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • olja till stekning
  • Vitlöksmajonnäs:
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 dl majonnäs
  • Tillbehör:
  • hamburgerbröd, skivade avokador, skivad rödlök, färsk spenat, skivad tomat, solrosskott

Sötpotatisburgare

Betyg (1-5):
3.67 (30 betyg)

En ny variant på burgare tas tacksamt emot. Mums!

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv lök och vitlök. Blanda alla ingredienser och forma burgare.
  2. Stek i olja på ganska låg värme på båda sidor till fin färg, 8–10 min. Salta och peppra ev lite extra.
  3. Lägg ihop burgare med tillbehören och vitlöksmajonnäs.

Vitlöksmajonnäs:

  1. Blanda vitlök och sambal oelek med majonnäsen.

Tips

Använd havregryn på rent havre och glutenfria hamburgerbröd för glutenfria burgare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christiaan

2018-11-27

Gott recept. Burgarna kan bli lite lösa men det är bra att degen får vila lite så att havregrynen tar in fukten och gör degen mer formbar .Jag tillsatte 2 msk kokosmjölk och kokosflinger och lite gurkmeja för att ge lite mer intressant smak.När man steker dom måste man vänta lite och inte vilja vända dem för snabbt för då kan de falla isär.

Anna

2017-02-25

Mycket gott!!

Louise

2016-01-16

Ok smak, omöjligt att steka biffen i ett stycke.

Christine Persson

2016-01-08

Jättegott!!!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(85)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Bowl med sashimilax

(3)

Klassisk lasagne

(64)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies